LG, 2019 yılında kullanıcılarla iletişim kurabilen, ruh hallerini anlayan ve çocuklara oyun arkadaşı olabilen yeni nesil robotlarının tanıtımını gerçekleştirdi.

Bu yıl ilk defa katıldığı South by Southwest® (SXSW®) Festivali’nde yapay zekaya sahip robot ailesi LG CLOi’nin yeni üyelerini tanıtan LG Electronics, kullanıcıları tanıma ve onlarla iletişim kurma yeteneğine sahip robotlar tasarlayarak bu kapsamda fark yaratıyor.

OYUN ARKADAŞLIĞI YAPIYOR

Farklı ruh hallerini yansıtabilen ve kullanıcıların duygusal durumunu tanımlayan beş yeni LG CLOi konseptlerini yansıtan robotlar diğer yandan boşluk ve objeleri tanıyor, kullanıcılarla iletişime geçebiliyor. 

Bunun yanı sıra çocuk ve evcil hayvanlarla oyun arkadaşlığı yapıp onlarla ilgilenebiliyorlar.

LG CLOİ’LER HER YERDE 

Firma 2018 yılının başında, özellikle ayakta, ağır yük taşıyarak çalışanların hayatını kolaylaştırmak ve fiziksel güç kullanımlarını azaltmak üzere geliştirdiği LG CLOi Suitbot, otel ve havaalanı gibi alanlarda bavul taşıma amaçlı kullanılan LG CLOi Porterbot, otellerde oda servisi yapabilen LG CLOi Servebot, market ve alışveriş merkezlerinde faydalanabilinecek akıllı sepet LC CLOi Cartbot ve infodesklerin yerini alabilecek LG CLOi Guidebot’u tanıtmıştı.