Geliştirdiği Atlas, Spot, Stretch, Pick gibi robotlarıyla dikkatleri üzerine çeken Boston Dynamics’in yüzde 80'lik hissesi Japon SoftBank firmasından, Güney Koreli Hyundai şirketine geçtiği bildirildi.

SON 8 YILDA ÜÇÜNCÜ SAHİBİ OLDU  

Aralık 2020'de başlatılan hazırlıklar satın almanın gerçekleşmesiyle birlikte resmiyet kazanırken, MIT bünyesinden çıkan Boston Dynamics, son 8 yılda üçüncü kez el değiştirmiş oldu.

İki firma arasındaki anlaşmanın finansal detayları paylaşılmazken, Boston Dynamics’in 1,1 milyar dolarlık bir değer üzerinden satışının gerçekleştirildiği duyuruldu.

Firmanın yüzde 20’lik hissesi ise SoftBank’te kalmaya devam edecek.

"MOBİLİTE GELİŞTİKÇE, İNSANLIK DA GELİŞİR"

Satın alma sürecinin tamamlandığı duyuran G. Koreli firma, ABD menşeli firmanın ürün yelpazesini, küresel satış ve hizmet ağını genişletmeye devam edecek.

Söz konusu satın alma ile robotik alanında, insanların yaşamlarını iyileştiren ve güvenliği artıran ileri teknolojiler geliştirmeyi amaçladığını duyuran Hyundai, satın alma sürecinin tamamlanmasına ilişkin sosyal medya hesabından "Mobilite geliştikçe, insanlık da gelişir" sloganıyla bir video paylaştı.