Böma Tasarım, Elektrowerke'deki tesislerinde etkileyici bir verimlilik sunuyor. Reçete yongaları, kılavuzlu pişirme fonksiyonları ile aşçılık sektörüne digital çağın kapılarını açix TM TM5 mutfak cihazının üç güçlü kısmı. ıyor. Vorwerk, Avusturya'daki orta ölçekli bir şirketin gücüne güvendi. Tasarım, Vorarlberg bölgesindeki Alberschwende'den konveyör uzmanlarından Böma tarafından yapıldı. 

MUTFAKTA ROBOT

Her bir hattı 50 metreden oluşmakta olan ve ürünlerin A’dan B’ye çalışanların ihtiyaçlarına ve doğru zamanlama ile dikkatli bir şekilde nakledilmesini sağlamaktadır. Bu işin detaylarında ise; robot farklı enjeksiyon kalıplama ile üretilen parçaları makinadan alır ve onları konveyör hattına yerleştirir. Daha sonra mevcut parçalar ayrı hatlar aracılığıyla farklı bir alanda belirli pozisyonlara götürülmesi gerekmektedir. Montaj hattındaki işçiler tarafından bir parçanın alınabileceği döngü zamanlaması kesin ve tam olarak belirlenmiştir. Bu anlamda taşıma bantlarının tüm uzunluğu süresince,  yaklaşık olarak bir zaman tamponunun planlanması gerekmektedir.

ENGELLERİ KALDIRMAK

Meydan okuma ilk olarak, üretim salonundaki mevcut oda bölümün başladı. Açık olan A ve B noktaları arasında aşılması gereken engeller vardı. İşte tam bu noktada Böma tasarımcıları, ilk önce konveyör bantlarını mevcut hollere tam olarak oturtmaya başladı. Ardından mevcut alanın optimum kullanımı için duvarlar gibi bazı engeller bypass edilerek, dikey nakliye için liftler kullanıldı. Pnömatik döner üniteler, elektrikli veya pnömatik çapraz konveyör şaftlarına bağlı kalarak, merkezi saha üzerinde enjeksiyon kalıplama ile üretilmiş parçaları sağa veya sola hareket ettirmek için kullanıldı. Böma kendi bünyesinde geliştirdiği dişli bant konveyörünü de  kullanarak, değişken sistem tam olarak bu ürünün şekline göre tasarlandı. Böylelikle, enjeksiyon kalıbından işçiye sorunsuz ürün taşınması sağlanmış oldu.

TBEN-S I/O MODELLERİ VE ETKİLERİ

Kompakt TBEN-S I/O modülleri, sensör sinyallerini Profinet üzerinden kontrolöre sağlar. Tesisin mevcut aktüatörleri de TBEN-S modüllerine bağlanmış olarak, dört dijital çıkış ve dört dijital giriş ile TBEN-S, konveyör hattındaki sinyal gereksinimlerini mükemmel şekilde karşılar pozisyon sağlanmış oldu. 

Bu konuda Böma Tasarım Başkanı Helmut Sutterlüty’ın yorumu ise şöyleydi: " Tesisin bir kısmı eski yapılardan oluşmaktaydı, fakat bugünkü tesise entegre edildi. Çünkü TBEN-S' in esnekliğinden etkilendik. İlk başlarda kaç tane giriş ve çıkış sinyalinin kontrolöre getirileceği belli olmamasına rağmen, bu yerlerde isteğe göre yapılandırılabilir türde TBEN-S-DXP'yi kullanmış olduk.