KEBA Group bünyesinde Türkiye, Doğu Avrupa, Ortadoğu, Kuzey Afrika (EEMEA) ve Türk Cumhuriyetleri CEO’luk görevine atanan Onur Yıldızdoğan, sağlayacakları yüksek müşteri memnuniyeti ile sadece Türkiye’nin değil, Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Türk Cumhuriyetleri Bölgesi’nin de en önemli teknolojik çözüm ortağı olmayı hedeflediklerini vurguladı.

Onur Bey, öncelikle yeni görevinizin hayırlı olmasını dileriz. KEBA Türkiye’deki göreviniz ve sorumluluk alanınız ile ilgili bilgi verebilir misiniz? 

KEBA Group firmasında Türkiye, Doğu Avrupa, Ortadoğu, Kuzey Afrika (EEMEA) ve Türk Cumhuriyetleri CEO/ Managing Director olarak Ağustos 2020’de göreve başlamış bulunmaktayım. KEBA Türkiye Ailesine katıldığım için çok mutluyum. Türkiye’de güçlü ve yaratıcı bir ekibe sahibiz, birlikte çıtayı daha da yukarı taşıyacağımıza inanıyorum. Yeni teknolojik misyonumuzu ülkemizde başarıyla hayata geçireceğimize eminim. Bu kapsamda, otomasyon sektörünün ufkundaki büyük fırsatların izinde, ülkemizin dijital dönüşümüne ve ekonomik büyümesine de destek vermeyi hedefleyeceğiz. İş ortaklarımız ve müşterilerimizle çıktığımız bu uzun yolda sürdürülebilir büyüme için çalışıp; müşterilerimize büyüme stratejilerinde güvenilir teknoloji ortağı olarak destek veriyor olacağız. Ayrıca ülkemizin teknoloji ve inovasyon üssüne dönüşmesi için başta kalifiye insan kapitali olmak üzere gereken tüm adımları atmayı hedefliyoruz.

Göreve başlamanız ile birlikte KEBA müşterileri/ürünlerinin kullanıcıları, KEBA Türkiye’nin stratejisinde ne gibi farklılıklar görecek? 

Avusturya merkezli küresel tecrübeye sahip firmamız KEBA’nın niş çözümlerinin bugüne dek dünyaca en çok tanındığı 3 sektör var. Bunlar; Plastik Enjeksiyon- IML Robot sektörü, 30’dan fazla robot tipi kinematiğine sahip KEBA yazılım ve donanım sistemini kullanan kendi robot mekaniğini üreten robot üreticileri sektörü ve neredeyse dünyadaki tüm robot üreticileri için Brand Label üretimini gerçekleştirdiğimiz KeTOP serisi Robotik Mobil El Paneli sektörü. KEBA Türkiye, 7 yıllık kısa geçmişi ve genç ekibi ile bugüne kadar hem plastik enjeksiyon-IML Robot hem de kendi robot üretimini gerçekleştiren üreticilerde son derece başarılı projelere imza atmıştır. Amacımız globalde bünyemize kattığımız CNC, Motion & Drive üreticisi LTI Motion ve Delem’in teknolojik güçlerini birleştirerek katma değeri daha da yüksek, toplu çözüm sunan bir teknoloji markası olabilmektir. KEBA Türkiye’nin; 2021 yılının başlarından itibaren özellikle “genel makina otomasyonu”nda ve “robotik uygulamalar”da gerek genişlemiş mühendislik ekibiyle gerekse Türkiye’nin dört bir yanına nüfuz etmiş teknoloji çözüm ortaklarıyla büyük ses getireceğine inancımız tam. KEBA Türkiye olarak, yöneteceğimiz coğrafi pazarlarda sürdürülebilir iş geliştirmesinden sorumlu güçlü bir ağ kuracağız. Ayrıca yenilikçi çözümlerimizle iş ortaklarımıza beklentilerinin çok ötesinde bir deneyim yaşatmayı hedefliyoruz. Sağlayacağımız yüksek müşteri memnuniyeti ile sadece Türkiye’nin değil, Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Türk Cumhuriyetleri Bölgesi’nin de en önemli teknolojik çözüm ortağı olma hedefindeyiz.

Yakın gelecekte pazara ne tür ürün ve çözümler sunmayı planlıyorsunuz? KEBA Türkiye’nin ürün gamındaki yeniliklerden ve gelişmelerden kısaca bahsedebilir misiniz? 

KEBA Group’un; 2018 yılında Almanya merkezli LTI Motion ve Hollanda merkezli DELEM firmalarını bünyesine katmasından sonra uluslararası platformda oluşturduğu teknolojik büyüme gücünü; stratejik olarak son derece değerli bulduğu ve çok önem verdiği Türkiye merkez olmak üzere, EEMEA, Türk Cumhuriyetleri bölgelerinde daha da arttırmaya karar verdi. Özellikle; robotik otomasyon, genel makina otomasyonu, CNC yazılım-donanım teknolojisi başta olmak üzere smart parcel lojistik otomasyonu, elektrikli araç mobil şarj istasyonları, turbo blower sistem çözümleri, abkant pres pazarına ilişkin DELEM özel yazılım ve donanım çözümleri, rüzgar türbini otomasyonu butik çözümlerimiz ile sektörde birçok farklı kulvarda matriks yapılanmaya gitmeyi hedefliyoruz. 

KEBA Türkiye’nin gelecek dönem hedef ve beklentileri neler olacak? 

KEBA markasının değeri ve farkındalığını daha da yükseltmek için, çalışmalarımıza her geçen gün daha da ivme kazandırıyoruz. Yetkinliği zaten son derece yüksek olan mevcut insan kaynağımız ve teknoloji partnerlerimizin yanı sıra kısa vadede hem KEBA Türkiye’deki ekibimiz hem de heyecanı yüksek, uzun yolda bizimle beraber yürüyecek yeni teknoloji iş ortaklarımız ile KEBA ailesini daha da büyüteceğiz. Gönülden inanıyorum ki; katma değeri, sinerjisi, motivasyonu yüksek ekibimiz ve ilham veren, bütünlük sağlayan teknolojik çözümlerimiz ile dünyada büyük ses getirecek projelere imza atacağız. Böylece hem ülkemizin hem de ülkemizdeki sanayi üreticilerimizin marka değerlerini arttırmalarında doğrudan katkıda bulunabilmenin gururunu yaşayacağız.

Akademik kariyeriniz ve KEBA Türkiye’den önceki iş geçmişinize ilişkin bilgi verebilir misiniz?

Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nü bitirdikten sonra GYTE’de Executive MBA yüksek lisansı ve ardından İşletme Yönetimi doktorası ile Bilim Uzmanı unvanını aldım. 20 yılı aşkın bir süredir otomasyon sektöründe görev alıyorum. Ontrol Bina Otomasyon Sistemleri adlı firmada Tridium Proje ve Yazılım Mühendisi olarak sektöre adım attıktan sonra kariyerime farklı uluslararası firmalarda devam ettim. Bu firmalar Massey Ferguson Traktör üreticisi Uzel Makine (Otomasyon Birim Yöneticiliği), Omron Electronics (Bölge Satış Müdürlüğü), Wago Türkiye (Satış Müdürlüğü), ESA Automation (Türkiye, Ortadoğu, Doğu Avrupa, Türk Cumhuriyetleri (Ülke Müdürlüğü)’dir. Ağustos 2020 itibarıyla da Avusturya merkezli KEBA Group’ta Türkiye/EEMEA/Türk Cumhuriyetleri Bölgelerinde CEO olarak atandım.