Yaskawa, Clarivate Analytics tarafından düzenlenen Derwent Top Global Innovators 2020 listesinde “Dünyanın En Yenilikçi Firması” seçildi.

5 YILDIR ÜST ÜSTE ÖDÜLLENDİRİLİYOR

Firma, 2011 yılından beri dünyanın en yenilikçi şirketlerini ödüllendirdiği listede, 2016 yılından bu yana 5 yıldır üst üste kendi kategorisinde birinci seçiliyor.

Global bir bilgi hizmeti şirketi olan ve merkezi ABD’nin Philadelphia eyaletinde bulunan Clarivate Analytics, fikri mülkiyet ve patent verilerine dayanarak dünyanın en yenilikçi 100 şirketini ve kuruluşunu ödüllendiriyor. 

“ETKİ”DE YÜKSEK BİR PUAN ALDI

Kuruluş, ödülü değerlendirmek için fikri mülkiyet ve patent eğilimlerini, “patent hacmi”, “başarı oranı”, “küreselleşme” ve “etki” olmak üzere dört kriter çerçevesinde bağımsız olarak analiz ediyor.

Yaskawa, söz konusu kriterler arasından özellikle diğer şirketlerin patenleri ne sıklıkta alıntıladığını gösteren “etki” konusunda yüksek bir derecelendirme aldı.

KURUMSAL DEĞERİNİ ARTIRMAYA DEVAM EDECEK

Firmadan konuyla ilgili yapılan açıklamada, teknoloji şirketi ruhuna uygun olarak dünya ve dünyanın en iyisi olarak kendini Ar-Ge’ye adadığı, geleceğe dönük olarak, işletmenin sürdürülebilir gelişimini destekleyen küresel ölçekte teknolojiler geliştirmeye devam ettiği ve bu teknolojiler sayesinde toplum için yeni değer yaratarak kurumsal değerini artırmaya devam edeceği ifadelerine yer verildi.