Lincoln Electric Global Otomotiv Segment Direktörü Tim Hurley, Lincoln Electric Türkiye (Askaynak) Otomotiv Çözümleri Semineri’nde dünya genelinde yeni araç platformlarında kullanılan kaynak ve otomasyon teknolojilerini birleştirerek, otomotiv imalatındaki en son trendleri şasi ve egzoz çözümleri özelinde katılımcılar ile paylaştı.

Uluslararası platformda birçok otomotiv tedarikçisi ile çalışmalarda bulunan ve tedarikçilere katma değerli çözümler sunan Hurley, kalitenin, verimin ve ekipman yatırımlarının geri dönüşünü arttırma yöntemlerine ilişkin teknik bilgilerin yanında katılımcılarla sektördeki deneyimlerini anlattı. 

ÇÖZÜM VE TEKNOLOJİLERİ DENEYİMLEDİLER

Etkinliğe katılan otomotiv yan sanayi firmalarının temsilcileri, Askaynak Automation Robotik Teknoloji Merkezi’ndeki demo parkurunda uygulamalar gerçekleştirerek firmanın global pazarda daha rekabetçi olmaları adına sunduğu çözümleri ve yenilikçi teknolojileri yakından deneyimleme imkanı buldular.

Düşük sıçrantı, yüksek hızlı Power Wave RapidArc, Rapid X ve Precision Pulse gibi inovatif kaynak modları ile ince malzemelerde 2,4 m/dk. kaynak hızına kaliteden ödün vermeden nasıl ulaşılabileceği, doğru ve kaliteli sarf malzemelerinin seçiminin maliyeti nasıl azaltabileceği ve firmanın Endüstri 4.0 çözümleriyle veri toplayarak ve anlamlandırarak kalitenin, verimin nasıl arttırılabileceği gibi uygulamalar gerçekleştirildi.

PERİYODİK OLARAK DEVAM EDECEK

Sektörel bazda düzenlediği seminerlere yıllık ve periyodik olarak devam etmeyi planlayan firma, robotik kaynak ve otomasyon teknolojilerinin verimini artırmak üzere otomotivden treylere, ağır imalattan enerjiye çeşitli sektörlere değer üretmeyi sürdürecek.