"Beyaz eşya sektörü, üretimin hızlı olduğu ve yoğun şekilde robot kullanımına ihtiyaç duyan sektörlerin başında geliyor" diyen Hidro-Tek Mekatronik Mühendisi Yağmur Kaya, görüntü işlemeden yazılıma, robotik vidalamadan tutucuya sektöre özel ürün ve çözümlerini anlattı. 

YÜKSEK DOĞRULUKLU TESPİT İMKANI 

Robotlar ile kaynak, taşıma, paketleme gibi çeşitli işlemlerin yapıldığı beyaz eşya sektörünün henüz yeni farkına vardığı en önemli gerekliliği görüntü işleme ile üretimi tamamlanmış ürünlerin üzerindeki çiziklerin, deliklerin, ezilmelerin tespit edilerek ayrıştırılmasıdır.

Bunu insan gözü ile manuel bir şekilde gerçekleştirmek doğru sonuçlar vermemektedir. Biz bu noktada Solomon yapay zeka destekli görüntü işleme sistemimiz ile beyaz eşya sektörüne yüksek doğruluklu tespit imkanı sunuyoruz.

Solomon diğer sistemlere göre özellikle inox serisi parlayan, görüntü almanın zor olduğu yüzeylerde çok başarılı tespit imkanı sunuyor. 

PARÇA SABİTLEMEYE İHTİYAÇ KALMIYOR

Bir diğer zor konu ise, kaynak işlemi sırasında kaynak yapılacak parçanın sabitlenmesi zorunluluğu ve bunun için fikstür kullanılması zorunluluğu…

Solomon Solmotion yazılımı ile işlenecek parçanın sabitlenmesine gerek yoktur. Parçanın işlenecek noktasının yeri değişse dahi, görüntü işleme sistemimiz ile kaynak yapılacak lokasyonu algılar ve kaynak işlemini gerçekleştirir.

Yapılan kaynak sonrasında da görüntü işleme sistemimiz ile kaynak eksik mi veya düzgün istediğimiz gibi yapılmış mı bunu rahatlıkla tespit edebiliyoruz.

GÜVENLİ VE HIZLI VİDALAMA ÇÖZÜMÜ SUNUYOR

Beyaz eşya sektöründe yardımcı olmayı hedeflediğimiz başka bir konu ise, robotik vidalama sistemleri. Şu an vidalama işlemini konveyörün etrafında çalışan insanlar gerçekleştiriyor.

Biz OnRobot kolaboratif vidalayıcı ile tek bir robot ve vidalama kol sonu aracı ile kolaboratif güvenli ve hızlı bir çözüm sunuyoruz.

Kendi vida besleme ünitesi ve akıllı arayüzünden ayarlanabilen sıkma torku ile vidalama işlemlerinde destek sağlamayı hedefliyoruz.

ÜRÜN TAŞIMAYI KOLAYLAŞTIRIYOR

Dünyada tek olan Gecko özel yapışkan gripper’ımız ile televizyon, telefon, tablet veya boyanmış temiz yüzeyler için ürün taşıma imkanı sunuyoruz.

Vakumlu taşımanın zarar verebileceği durumlarda, Gecko özel yapışkan teknolojili iz bırakmaz sertifikalı gripper’ımız beyaz eşya sektörünün büyük yardımcısı olacaktır.

Aynı zamanda vakumlu taşıma yapılamayan delikli PCB gibi yüzeyler için rahatlıkla taşıma olanağı tanıyoruz.