NOVEXX SOLUTIONS gerçekleştirdiği projeler ile tam otomatize sistem kurulumları yaparak iş gücünü devre dışı bırakıyor. Firmanın Genel Müdürü Cüneyt Ünal’dan beyaz eşya sektöründeki etiketleme projelerinin getirileri hakkında bilgi aldık. 

Almanya merkezli NOVEXX Solutions Gmbh. firmasının Türkiye’deki iştiraki olan NOVEXX Etiketleme Sistemleri A.Ş., 50 yılı aşkın bir süredir Avery Dennison markası altında hizmet etti. 1 Haziran 2015 tarihinden itibaren POSSEHL Group’a bağlı NOVEXX Solutions markası altında çalışan firmanın kimliklendirme ve etiketleme proseslerindeki tam otomatize sistem kurulumları beyaz eşya sektörüne değer katıyor.

Beyaz eşya projeleriyle ilgili Cüneyt Bey “Biz, NOVEXX SOLUTIONS olarak üretimin birçok aşamasında, farklı noktalardaki ihtiyaçlar için dünyanın en geniş yelpazeli aplikasyon modüllerine sahibiz. Bu sayede farklı yüzeylerin farklı noktalarına dokunmadan etiketleme yapabiliyoruz.” şeklinde bilgi verdi. Beyaz eşya sektöründeki proje süreçlerini bizimle paylaşan Ünal “İlk projemizde, çamaşır makinası ilk banda koyulduğunda arka kısmında bulunan barkod etiketler elle yapıştırılıyor, bu hem işçilik hem de kişiye bağlı olduğundan hata riski barındırıyordu, bu sebeple tam otomatik hale getirilmek isteniyordu. ALX serisi cihazlarımız ile SAP’den aldığı iş emir bilgilerine göre tam otomatik olarak etiketlenmesini sağladık.  Sonrasında tüm izlenebilirlik bu etiket ile de takip edilebilecekti, hem hata riskini minimize ettik, hem de işçilik ve hız kazandırdık.  Bu projeden hemen sonra; klima fabrikasında farklı boylardaki ürünlerin farklı yerlerine otomatik etiket yapıştırmamız istendi. Burada bir robotik sistem entegratörü firma ile çalıştık. Klima geçerken tek seferde 6 farklı etiketin, farklı yerlere uygulaması yapıldı. Daha öncesinde üç vardiya çalışan işletmede iki istasyonda, her vardiyada 4’er işçinin yaptığı işlemi, %30 daha hızlı olarak, iş gücü kullanmadan yapabilir hale getirdik.” diyerek maliyet ve verimlilikte ne tür katkılar sağladıklarını açıkladı.

Novexx.Com/Tr