Balkan Robot Teknolojileri, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ile üniversite-sanayi iş birliği kapsamında bir araya gelerek robotik teknolojiler konusunda görüşme gerçekleştirdi.

NELER KONUŞULDU, NE AMAÇLANIYOR?

Balkan Robot Teknolojileri Genel Müdür Mutlu Balkan, İş Geliştirme Müdürü Orhan Başak ve Ar-Ge Müdürü İsmail Hakkı Gezer ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir arasında gerçekleştirilen görüşmede, üniversitenin Endüstriye Dayalı Mesleki Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (EDMEM) tarafından robotik alanında gerçekleştirilen çalışmalar değerlendirildi. Ayrıca akademik çalışmaların sanayi alanında kullanımına yönelik prensipler ele alındı.

İş birliğiyle, bilimsel çalışmaların sanayiye; sanayide edinilen teknolojik tecrübelerin ise akademik eğitime entegrasyonunun sağlanması amaçlanıyor.

"İŞ BİRLİKLERİMİZİ ARTIRMAK ÖNCELİKLİ HEDEFLERİMİZDEN"

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Prof. Dr. Beydemir, Balkan Robotik firmasının yetkililerinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, sanayi kuruluşlarının gelecek teknolojilerine yönelik bütün faaliyetlerinin içinde olmak istediklerini belirtti.

Akademik çalışmaların geleceğin teknolojisi olan robotik alanının temel unsurlarından biri olduğunu kaydeden Prof. Dr. Beydemir, “Bu çerçevede üniversitemiz ile sanayi kuruluşları arasında ilişkileri geliştirmek ve iş birliklerini artırmak öncelikli hedeflerimiz arasındadır.” ifadelerini kullandı.