T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Güzeller Organize Sanayi Bölgesi’nde (GGOSB) konumlanan, tam otomatik paletleme ve paketleme hatları üretimi yapan Keramik Makina’yı ziyaret ederek imalat ve ürünler hakkında bilgiler aldı.

ÇÖZÜMLERİNİ YERİNDE İNCELEDİ

Bakan Varank Kocaeli bölgesindeki firma ziyaretleri kapsamında, Kocaeli Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy ve Kocaeli Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın ile birlikte firmanın ürettiği robotlu paletleme makinalarını, üretim hattı çözümlerini inceledi.

Bakan Varank'a ziyareti sırasında Keramik Makina Genel Müdürü Cem Büyükçıngıl ve Genel Müdür Yardımcısı Cihad Egemen Demirel eşlik ederken, ziyarette ambalaj makinası sektörünün geleceğinin yanı sıra sektörde yaşanan sorunlar da değerlendirildi.

Büyükçıngıl, bir süre çalışanlarla sohbet eden Bakan Varank'a, daha sonra şirketin faaliyetleri ve çalışmalarına ilişkin bilgiler vererek bir sunum yaptı.

"HEDEFİMİZ, YÜZDE 65 İHRACAT"

Büyükçıngıl sunumunda, Ar-Ge'ye en fazla bütçe ayıran firmalar arasında yer aldıklarını, bu kapsamda Ar-Ge 250 listesine girdiklerini ifade ederek, 32 ülkeye ihracat gerçekleştirdilerini ve 2020'de toplam cirolarının yüzde 54'ünü ihracatın oluşturduğunu söyledi.

Büyükçıngıl, 2021'de ise yüzde 65 oranında ihracat yapma hedeflerinin bulunduğunun altını çizdi.

"ALMANYA TESLİMATIMIZLA NELER YAPABİLECEĞİMİZİ GÖSTERDİK"

Covid-19 sürecine de değinen Büyükçıngıl, bu dönemde kurulumunu yaptıkları makinaları Almanya’ya teslim ettiklerini ve teslimatlarının, Türk mühendis ve teknik ekibinin makina üretiminin merkezi olan Almanya’da neler yapabildiklerinin en belirgin örneklerinden biri olduğuna dikkat çekti.