Yurt dışı pazarlara yönelik ihracat çalışmalarına devam eden firma, son olarak boru besleme robot sisteminin satışını gerçekleştirdi ve kurulumunu tamamlayarak devreye aldı.

Fanuc marka robot kullanılarak devreye alınan sistemde, robot ile boru ucu şekillendirme ve işleme makinasına boruların otomatik olarak besleme prosesi yapılıyor.

“ROBOTLA, HER ÜÇ SANİYEDE BİR PARÇA YÜKLÜYORUZ”

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tara Robotik Otomasyon Satış Müdürü Emrah Hünerlitürkoğlu, başta Romanya, Polonya, Hollanda olmak üzere birçok Avrupa ülkesine robotik sistem ihracatı gerçekleştirdiklerini belirterek şunları kaydetti: 

“Boru besleme makinasına manuel olarak parça beslemek çok zor ve tehlikeli bir işlem. Özel bir fikstürümüz var. Değişik çaptaki borular otomatik olarak geliyor. Öncesinde boruların yağlama işlemini ardından da yerleştirilmesini gerçekleştiriyoruz. Özellikle Avrupa’da işçilik maliyetli olduğu için bu tarz tek makina, tek sistem çok daha fizıbıl oluyor. Ortalama 3-4 saniyede bir parça yüklüyoruz.” şeklinde konuştu. 

SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR?

Özel boru besleme fikstüründen gelen farklı ölçüdeki borular, otomatik boru besleme makinasının ucunda bulunan bir fikstür sisteminde sabitleniyor. 

Ardından robot, sabit noktadan boruları alarak otomatik yağlama makinasına götürüyor ve talep doğrultusunda yağlanan borular, robot tarafından boru ucu şekillendirme ve işleme makinasına gönderimi sağlanıyor.

Takiben boru ucu şekillendirme ve işleme makinasında işlenen borular, makina çıkışına gidiyor ve proses tamamlanıyor.