Citroen, DS, Peugeot, Vauxhall ve Opel gibi markaları yer aldığı, Avrupa’nın en büyük ikinci otomobil üreticisi Group PSA’nın Fransa’daki Sochaux fabrikası, ‘Geleceğin Tesisi’ projesi için Universal Robots’u çözüm ortağı olarak tercih etti. 

Grup PSA, ‘Geleceğin Tesisi’ projesinin bir parçası olarak, üretimi modernize etmeyi, üretim hattını kompakt hale getirmeyi ve araçların maliyetini düşürmeyi amaçladı. Otomotiv sektöründe rekabet edebilmek için montaj hatlarındaki görevleri otomatikleştirmek hedefiyle Universal Robots’un cobot’unu kullanmaya başladı.

Universal Robots, UR10 ürünü ile Group PSA’ya maliyet tasarrufu ve kalitede iyileşme sağladı.

YÜZDE 10’A YÜKSELDİ

Group PSA, Avrupa'daki üretim tesislerini, Universal Robots’un iş birliğine dayalı cobot’u UR10 ile modernleştirdi. 

UR10 kolaboratif robotunun kullanılmasıyla birlikte otomobillerin maliyet fiyatı düşerken, geometrik boyutlandırma ve toleransı (GD&T) yüzde 10'a kadar yükseldi. Universal Robots’un, Group PSA ile yaptığı iş birliği neticesinde, PSA, ‘Mükemmel İşletme’ modelini hayata geçirdi. 10 bin kişinin çalıştığı ve yılda 40 bin araç üreten bir sahada robot kurulumu gerçekleşti.

200 BİN OTOMOBİL SIFIR HATAYLA ÜRETİLDİ

İnsanla iş birliğine dayalı cobot’ları risk analizi değerlendirmesine bağlı ek bir güvenlik korumasına ihtiyaç olmadan operatörlerle yan yana güvenle çalıştı. Group PSA mühendislerinin cobot'un kolay programlaması sayesinde, entegrasyon süreci sadece 1 ay sürdü.

Cobot’lar, Group PSA’nın Fransa, İspanya ve Slovakya’daki üretim tesislerinde kullanıldı. Universal Robots, aynı zamanda geometrik boyutlandırmada da iyileştirme ile 200 binden fazla otomobilin üretilmesinde sıfır hatayla yüksek verimlilik sağladı.