ABB Robotik Bölümünün sponsorluğunda gerçekleşen Avrupa Robotik Haftası (European Robotics Week) yerel endüstrinin teknoloji öncüleri ve akademik çevre ile kutlanıyor. 

ABB Robotik bölümü 14 Kasım 2019 tarihinde Avrupa Robotik Haftası çerçevesinde İstanbul Dudullu Tesislerinde son teknolojiyle donatılmış robotik showroomunun kapılarını müşterileri, üniversite öğrencileri ve akademisyenlere bu yıl 2. kez açtı.

Etkinlik süresince, YuMi Selfie Demo, IB1200 Safemove 2 ve B&R Super Track IRB 120 + IRB910SC hücresinde bulunan çeşitli robot otomasyon örnekleri , Robot Studio artırılmış gerçeklik demoları, Robot Studio Simulasyon sunumları ve özel showlar ile, bu sektöre adım atmayı isteyen öğrencilere, araştırma ve geliştirme faaliyeti yapan akademisyenlere, robot kullanan ve robot entegrasyon işi ile uğraşan tüm partnerlere ürün ve servis anlamında dijital dönüşümün geleceği ve teknolojide gelinen son örnekler sunuluyor.

ABB Robotik'in endüstriyel ve iş birliği temelli robotlar ile dijital servisler konusunda öncü olduğunu ifade eden ABB Türkiye Robot Bölümü Robot ve Uygulamaları Ürün Grubu Müdürü Funda Çorakçı Bilsel, "ABB Robot Grubu'nun sponsorluğunda tüm Avrupa’da düzenlenen bu haftayı biz de İstanbul tesislerimizde tüm paydaşlarımızla bu yıl tekrar kutluyoruz. Biz, müşterilerimizin bağlantılı ve iş birliği temelli olan geleceğin fabrikasına doğru attıkları her adımda, güvenilirlik, esneklik, verimlilik ve güvenliklerini iyileştirmelerine nasıl yardımcı olduğumuzu hafta boyunca anlatmaya çalışacağız.” şeklinde konuştu.

 Endüstriyel robotlar, robot yazılımları, robot ekipmanları ve robotlu uygulama çözümlerinin lider tedarikçisi konumunda bulunan ABB'nin 53 ülkede ev sahibi olarak, en geniş servis ağı ve sunumuyla desteklenen 400 binden fazla kurulu robotu mevcut.