Universal Robots’un insanla iş birliğine dayalı cobot’u, çeşitli sektörlerde olduğu gibi medikal sektörünün farklı alanlarında da uygulanabiliyor.

Katarakt ameliyatı sonrası için göz içi lensleri üreten Aurolab, Universal Robots ile 5 yıldır yürüttüğü iş birliği neticesinde esneklik, verimlilik, kalite ve güvenilirlik gerektiren işlerde başarı gösterdi; 2 yıldan daha kısa sürede yatırım geri dönüşü sağladı. Universal Robots, Aurolab’a 0.1mm tekrarlanabilirlik kesinliği sundu. 

ÜRETİM SÜREÇLERİNİ OPTİMİZE EDİYOR

Aurolab’ın global olarak STK’lar ve hastanelere sunduğu çözümler arasında katarakt ameliyatında kullanılan ürünlerden oluşan katarakt kitleri ve ayrıca katarakt ameliyatı sonrasında tekrar görüş kabiliyeti kazanabilmeleri için insanlara yardımcı olan göz içi lensleri (IOL) bulunuyor. Göz içi lenslerin (IOL) tüm üretim süreci boyunca, malzeme taşıma ve parçaları alma-bırakma gibi uygulamalarda hassasiyet ve doğruluk son derece önemli oluyor.

Bu çerçevede Aurolab, üretim süreçlerini optimize etmek üzere Universal Robots ile iş ortaklığı yaptı.

HIZLI YATIRIM GERİ DÖNÜŞÜ

Universal Robots, diğer otomasyon türlerinde karşılaşılmayan bir esnek üretim avantajı sunuyor.

Az yer kaplayan, periyodik bakım maliyeti bulunmayan, hızlı yatırım geri dönüşü sağlayan, programlaması ve kurulumu kolay, diğer otomasyon sistemleriyle entegre çalışabilen, düşük enerji tüketimine, esnek kullanıma ve konumlandırılmaya ve en önemlisi insan ile güvenle yan yana iş birliğine dayalı kullanım imkanına sahip cobot’larla medikal sektörde rekabet mümkün oluyor. 

UYGUN MALİYET VE DÜŞÜK ENERJİ TÜKETİMİ

Aurolab’a göre robotların çalıştırılması operatörler için güvenli ve konforlu olması gerekiyordu.

Universal Robots cobot’ları, çalışanlarla sorunsuz bir şekilde uyum sağlamalarının yanı sıra uygun maliyetleri, düşük enerji tüketimleri ve güvenli oluşu nedeniyle seçildi.

Universal Robots cobot’larının güvenilirliği Aurolab’taki ilk cobot’un konseptinin kanıtlanmasından sonra doğrulandı ve sonrasında Aurolab, 7 adet cobot daha aldı. Kolaboratif robotların, üretim proseslerine eklenmesinden sonra Aurolab, üretim çıktısında yılda 2 milyon lense karşılık gelen yüzde 15’lik bir artış olduğunu tespit etti. 

MEDİKAL SEKTÖRÜNDE NEDEN COBOT SEÇİLMELİ?

Son dönemlerde büyük bir gelişme gösteren medikal sektör, işlem süreçlerini çok daha hızlı, üretim olarak daha üstün ve etkin kılmak ve dünya pazarının gerekliliklerine cevap verebilmek için yoğun bir modernizasyon sürecinden geçiyor. Medikal sektörde uygulanacak işlemler esneklik, hassasiyet, hijyen, yüksek kalite ve güvenilirlik gerektiriyor. 

KATARAKT NEDİR? AMELİYAT SONRASI COBOT'UN ROLÜ

Göz bebeğinin arkasından bulunan göz merceğinin matlaşarak görme kalitesinde azalmaya neden olduğu katarakt, körlüğün de başlıca nedenleri arasında sayılabilen ciddi bir hastalık olarak görülüyor.