Hamle Mühendislik Genel Müdürü Murat Akkaya, ST Endüstri Medya’ya özel bilgi vererek, eğitim seti geliştirdiklerini açıkladı. Yapay zeka temelli, eğitim sistemi, bir anlamda terzi işi öğretmenlik yapacak. Öğrenciye ders anlatacak, ödev verecek ve verdiği ödevi kontrol edecek. Çocuktaki gelişmeyi ya da aksayan, zayıf konulara odaklı özel bir eğitim modeli geliştirip, uygulayacak. 
İlk etapta, Gebze ve Darıca’da devreye alınacak, Atak Eğitim Seti, iki bölgedeki pilot uygulamadan sonra, 10 bölgede daha devreye alınacak.

MESLEKLER KAYBOLMAYACAK, DÖNÜŞECEK

Atak Robot Genel Müdürü Murat Akkaya, gelişen ileri teknolojiyle birlikte, mesleklerin değişip, dönüştüğünü ve geliştiğini belirterek, şöyle konuştu: “Gelecekte hiçbir meslek kaybolmayacak, şekil değiştirecek. Öğretmenlerin ders anlatmak yerine, çocuklardaki gelişimi kontrol edip, onları yönlendiren rolünü önemsiyoruz.” 

DİJİTAL DÖNÜŞÜM AKADEMİSİ…

Gebze’de Dijital Dönüşüm Akademisi ile ilgili de bilgi veren Akkaya, endüstri çalışanları ile işsiz mühendis profiline hitap eden eğitimde, sektörün ihtiyacı olan nitelikli iş gücünü eğittiklerini anlattı. 
Lise ve üniversite öğrencilerine yönelik olarak, hedefli sponsorluk çalışmalarında, dönüşümlü olarak, öğrencilere işin bir bölümünü yaptırarak, ürüne ortak ettiklerini kaydetti. 
Atak Robot Genel Müdürü Akkaya, geleceğin dünyasında Türkiye’nin hak ettiği yerde olmasının, iş gücüne bu yönde doğru eğitim verip, konumlandırmasına bağlı olduğunu ifade etti.