Öğret, oynat modeliyle Türkiye’nin ilk Kobot’unu (kolay robot) üreten As Metal, beş ve altı eksenli üretimden sonra, sistemi daha da geliştirmiş. İlave aksamsız Kobot’un mucidi. As Metal, 1,5 yıllık bir çalışma sonrasında, 2019’da çok daha kolay öğrenen bir modeli piyasaya çıkaracak.

5 ve 6 eksenli Kobot’u ürettiklerini belirten, As Kaynak Teknik Müdürü Dr. Serkan Necipoğlu, “İlave aksamsız Kobot’un mucidi As Metal’dir. Yurtdışında, öğrenme modundayken kolun ağırlığını pnömatik bir aksama taşıtıyorlar, As Metal motoru daha başarılı kullandığından hiçbir aksama gereksinim duymayan modeller üretiyor.” dedi.


Yaklaşık altı fuarda, tanıtım ve geri besleme amacıyla ürünlerini sergilediklerini anlatan Dr. Necipoğlu, yurt dışı görüşmeleri olsa da, yoğun yerel talebe odaklı çalıştıklarını şöyle anlatıyor: “Fuarın akabinde hızlı biçimde üretime odaklanacağız.” 

2019’DAKİ MODEL ÇOK DAHA KOLAY ÖĞRENECEK


Dr. Necipoğlu, yapacağı işi çok daha kolay öğrenen modeli geliştirdiklerini açıklarken, yeni modelin henüz adını açıklayamadıklarını belirtiyor. 1,5 yıllık çalışmanın 2019’daki fuarda tanıtılacağını söyleyen Dr. Necipoğlu, yeni modelin öne çıkacak bir model olacağını ifade etti.