Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi’nin üçüncü gününde Gıda / Yiyecek / İçecek / İlaç / Ambalaj / Hızlı Tüketim sektörlerinde robotlu çözümler konulu panelde konuşan Promeda Dijitalizasyon Bölümü Direktörü Süleyman Bilgiç, gıdadaki en temel amacın maliyetleri düşürüp verimliliği ve karlılığı artırmak olduğunu belirtti. 

Bilgiç şöyle devam etti: “Artık üretenler değil, tüketiciler karar veriyor. Ürettiğiniz gıdanın şekersiz, glütensiz olmasını istiyor. Bu nedenle tüketici grubuna binlerce adet ürün üretemiyorsunuz. Bunu sağlamanın yolu dijitalleşmeden yani robotik teknolojilerden geçiyor.”

Ürünün oluşmasından sevkiyatına kadar bütün aşamaları yönetebildiklerini ifade eden Bilgiç, gıda sektöründe birçok firma ile çalıştıklarını söyledi. Bilgiç, önemli olanın müşteriyi yönlendirme olduğunu dile getirerek son kullanıcı ile iş birliği içerisinde çalıştıklarını kaydetti.

Gıda sektöründe faaliyet gösteren Dr. Oetker firmasında birçok projeyi devreye aldıklarını dile getiren Bilgiç, firmanın yurt dışındaki tesislerinde proje ve tasarım hizmeti sunacakları bilgisini verdi.