Mobil Oil Türk A.Ş. Serviburnu Tesis Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Yenihan, robot uygulamaları için altyapı çalışmalarını ve ön yatırımları tamamladıklarını ve 5 yıllık hedefleri kapsamında kademeli olarak atılacak adımları planladıklarını belirtti.

Yenihan, dijital dönüşüm çalışmaları ve robot yatırımlarıyla ilgili şöyle konuştu:

"HER ŞEY TEK NOKTADAN KONTROL EDİP ONAYLANIYOR"

Dijitale dönüş farklı alanlarda farklı hızlar ile gerçekleşiyor. Bu noktada rekabetçi gücünüz, nitelikli insan gücü, maliyet ve getiri analizleri gibi çeşitli faktörler dikkate alınıyor. Dijital dönüşümde bizim açımızdan öncelik lojistik süreçlerimize ve müşteri memnuniyetine yönelik oldu. Hammadde girişi ve tüketiciye ulaştırma noktasına kadar ciddi lojistik süreçlerimiz var. Örneğin, müşterilerimiz kendi sistemlerinden siparişleri girebiliyorlar. Aynı zamanda, bizim stoklarımızdaki ürünün varlığını, ürünlerinin hazır mı olduğunu eğer değilse ne zaman hazır olacağını online olarak görebiliyorlar. 
Kalite sistemlerimiz bir başka alan; Mobil markasının arkasında global ve tek bir sistem bulunuyor. Buna Serviburnu Tesisi’nden bakarsak, bizim de bu global sistemin parçası olan bir kalite kontrol laboratuvarımız var. Formülasyondan uygulamaya kadar her şeyin tek noktadan kontrol edildiği ve onaylandığı bir sistemden bahsediyoruz. Ürün veya uygulamalarda herhangi bir değişiklik yapıldığında tüm dünya ile eş zamanlı olarak harman uygulamalarımıza kadar değişebiliyor. Bu da aslında şirketin sağlamaya çalıştığı kalite standardı anlayışını gösteriyor. Yani, Türkiye’deki Mobil yağı ile ABD’deki Mobil yağı arasında herhangi bir zamanda bir kalite farkı bulunmuyor.  

"5 YILLIK PLANLAMALARIMIZI YAPTIK"

Üretim sistemlerimizde ise ExxonMobil’in diğer tesislerindeki pilot uygulamalarının bizdeki potansiyel karşılıkları, kendi pazar şartlarımız, rekabetçi durumumuz, iş gücü, maliyet ve getiri analizlerine göre planlama yapılıyor. Tesisimizde DCS kontrol sistemi ile çalışan Tek Noktadan Yönetim sistemleri ve belli noktalarda robot uygulamaları için altyapı çalışmaları ve ön yatırımları tamamladık ve 5 yıllık planlarımızda da kademeli olarak atılacak adımlarımızı planladık.