Altınay Teknoloji Grubu’nun çatısı altında yer alan Altınay Robot Teknolojileri 2018 yılının ikinci yarısında devreye aldığı Ar-Ge Merkezi’nde çalışmalarına devam ediyor.

Firma, Ar-Ge harcamalarının verimliliğini artırmak amacıyla kurduğu Ar-Ge merkezinde, yenilikçi teknolojilerle verimli sistemler geliştirecek.

OTOMOTİV SEKTÖRÜNÜN İHTİYAÇLARINI KARŞILAYACAK

Altınay Robot Teknolojileri Genel Müdürü Ömer Eren, Ar-Ge merkezlerini otomotiv fabrikalarının uçtan uca bütün ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına ilgili altyapıyı kurmak için hayata geçirdiklerini söyledi.
Eren, merkezin bugünün değil, geleceğin teknolojisini düşünüp gerçekleştirdiğini belirterek, bu sayede geleceğin sistemlerini yönlendirdiğini ifade etti.

Grup kültürlerinin altyapısının temelinde Ar-Ge kültürü bulunduğuna dikkat çeken Altınay Teknoloji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Altınay ise, havacılık ve savunma sanayi için yürüttükleri Ar-Ge faaliyetlerini otomotiv sanayine yönelik bir merkezle ivmeleyeceklerini dile getirdi. 

AR-GE ÇALIŞMALARI İLE ROBOTLU YÜKLEME HATTI GELİŞTİRDİ 

Altınay Teknoloji Grubu Genel Müdür Yardımcısı Serhat Oran, Ar-Ge çalışmalarıyla ilgili şu bilgileri paylaştı: “Geçtiğimiz yıl geliştirdiğimiz ve patent çalışmaları süren, MATADOR™ robotlu yükleme hattımız da Ar-Ge çalışmaları sonunda ortaya koyduğumuz bir üründür. Jumbo tabir edilen 6 metreye 3 metre ebadında devasa cam plakaları geleneksel sistemlerden iki kat daha hızlı yükleyebilen, yüzde 50 daha az alana ihtiyaç duyan ve müşteriye daha düşük maliyetli çözüm sunan bu ürünümüz mühendislerimizin Ar-Ge çalışmalarıyla ortaya çıkmıştır.” 

Gelecek 5 yıllık planları doğrultusunda Ar-Ge yatırımlarının cirolarının yüzde 3 ve 5’i arasında değiştiğini belirten Oran, “Ciromuzun artışına paralel olarak, 2023 yılındaki Ar-Ge yatırımımızın 2018’e oranla 30 kat artacağını öngörüyoruz.” diye konuştu.