TRT Avaz’da yayınlanan Vizyon Türkiye programına konuşan AkınSoft ve AkınRobotics Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Özgür Akın ihracat çalışmalarına ilişkin bilgiler paylaştı.

Yazılım şirketleriyle yazılım konusunda 28 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini belirten Dr. Akın, robotik konusunda kiralama modelinde henüz yurt dışına satışlarının açık olmadığını ancak satış modelinde birçok ülkeden sipariş almaya başladıklarını ifade etti.

Dr. Akın, robotikte Dubai, Katar ve Hollanda’ya ihracat yaptıklarını, Pakistan, Hindistan ve farklı ülkelerle ihracat konusunda görüşmelerinin devam ettiğini ve bu doğrultuda talepler aldıklarını söyledi.

Dr Akın, öncelikle iç pazardan gelen talepleri karşılamaya odaklandıklarını da sözlerine ekledi.

YERLİ VE MİLLİ ÜRETİM MODELİNİ BENİMSEDİ

Bugün 100’e yakın üniversitede, ticaret odasında ya da sivil toplum örgütlerinin düzenlediği organizasyonlarda konuşmalar yaptığını, faaliyetlerini ve bilimlerini anlattıklarını dile getiren Dr. Akın, “Ayda 1 gün fabrikamızı tamamen açıyoruz, teknik geziler düzenliyoruz. Tüm bilim insanı adaylarına, ilkokuldan üniversiteye bütün öğrencilere kapımız açık. Gelsinler, bilimimizi tanısınlar. Onlar da bizimle birlikte ilerlesinler. Amacımız, onlar da farklı lokasyonlarda insansı robot fabrikaları kursunlar. Üniversitelerimizi çok önemsiyorum ve tam destek vermeye çalışıyorum.” şeklinde konuştu. 

Konya’da kurulan AkınSoft ve AkınRobotics, yerli ve milli üretim modeliyle faaliyetlerine devam ediyor.