Cambridge Üniversitesi tarafından düzenlenen PiWars Türkiye Robotik yarışmasını geçtiğimiz sene ilk defa Türkiye’ye getiren Hisar Okulları, bu yıl yarışmanın kapsamını genişleterek hem eğitim verdi hem de yarıştırdı.

Yarışmada birinciliği Başakşehir Akif İnan İmam Hatip Anadolu Lisesi, ikinciliği Şehit Murat Kocatürk Fen ve Sosyal Bilimler Programlı Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje Okulu ve üçüncülüğü ise Otocenter Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi elde etti.

Birinci olan takıma Raspberry Pi 4 kiti ve dengede duran robot kiti verildi. 

SEKİZ FARKLI GÖREVİ YERİNE GETİRDİLER

Eğitim çalışmalarını başarıyla tamamlayan takımlar, otonom ve uzaktan kumandalı olarak akıllı şehir, labirent çözme, çizgi izleme, duvara yaklaşma, engebeli parkur tamamlama, hedef vurma, balon patlatma ve golf sahasını en kısa zamanda tamamlama olmak üzere toplam sekiz görevi yerine getirmek üzere yarıştı. 

80 KİŞİLİK KATILIMCI YER ALDI

Hisar Okulları öğrencileri, 17 farklı okuldan yaklaşık 60 öğrencinin yer aldığı toplamda 20 takımı ve mentorlarla birlikte 80 kişilik katılımcıyı ağırladı.

Eğitim ayağında öğrenciler yaşıtlarına, 3D tasarımdan programlamaya ve temel elektroniğe farklı eğitimler verdi.

Takımlar eğitimden sonraki süreçte robot kitlerinde sağlanan ekstra malzemeleri kullanarak, robotlar üzerinde gelişmeler yaptı ve robotun görevlerine özel yazılımlar geliştirdiler.

BÜYÜK BRİTANYA’DAKİ ETKİNLİKLERE KATILIYOR

Yarışma, öğrencilerin programlama, elektronik ve robotik konularında hakimiyetlerini arttırmalarının yanı sıra mentorluk, liderlik ve organizasyon yeteneklerini geliştirmelerine katkıda bulunuyor.

Yarışmanın organizatörü ev sahibi okul, organizasyonun Büyük Britanya’daki etkinliklerine son iki senedir katılıyor.