Endüstriyel uygulamalara yönelik otomasyon teknolojisindeki inovasyon zincirinin son halkası olan OMRON Kolaboratif Robotlar (cobot), akıllı fabrika üretim ortamlarında insan makina iş birliğiyle üretkenliğin artmasına imkan veriyor. 

SEZGİSEL YAZILIMI İLE KOLAYLIKLA EĞİTİLİYOR

Model tanıma, nesne konumlandırma ve barkod tanımlama için yerleşik dahili görsel denetim özelliği bulunan firmanın emniyetli ve taşınabilen cobotları, böylece hızlı başlatmaya ve değişimlere izin verir.

Otomotiv, gıda ve birçok farklı sektörde geniş bir uygulama yelpazesine yönelik tasarlanan cobotlar, sezgisel yazılımları ile robotun ihtiyaç duyulan her yerde ve her görevi yerine getirmesi adına kolayca eğitilmesini sağlıyor.

Böylece üreticilerin iş gücünü tekrarlayan görevlerden kurtararak, üretkenliklerini artırmaya olanak tanıyor.

KOMPLE OTOMASYON KONSEPTİNE ENTEGRE EDİLEBİLİYOR

Paketleme-paletlemeden montaja, vidalamadan yükleme-boşaltmaya birçok uygulama için ideal bir çözüm sunan cobotlar, firmanın tek bir kaynaktan eksiksiz çözüm sağlayan hareket, kontrol, görsel denetim, emniyet ve robotik süreçleri birleştiren komple otomasyon konseptine de entegre edilebiliyor. 

İNSAN-ROBOT İŞ BİRLİĞİNİ EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARIYOR

Entegre kamerası ve 14 kg’a kadar taşıma kapasitesi, bin 300 mm’ye kadar erişim mesafesi olan ve dört farklı seriden oluşan firmanın cobotları, emniyet gereksinimlerini de eksiksiz yerine getirerek emniyetli bir çalışmayı mümkün kılıyor ve insan-robot iş birliğini maksimum seviyeye ulaştırıyor.