OMRON uzmanları, endüstriyel uygulamalarda mobil robot seçiminin nasıl yapılması gerektiğini beş soru üzerinden ele alıyor.

2023'E KADAR 54,1 MİLYAR DOLARA YÜKSELECEK

Mobil robotlar, planlarını geleceğe göre yapan fabrikaların ayrılmaz bir parçası haline geliyor. AMR olarak da bilinen otonom mobil robotlar günden güne birçok konuda daha becerikli hale gelirken çeşitli malzeme taşıma görevlerini de destekleyebiliyor. Ayrıca üretim ortamındaki mobil robotlar çalışanların iş yükünü azaltmaya yardımcı oluyor, rutin görevleri üstleniyor ve mevcut korona pandemisi nedeniyle dikkat edilmesi gereken hijyen düzenlemelerine uyum sağlıyor.

Uzmanlar bu bağlamda, 2018 yılında 18,7 milyar dolar olan mobil robot pazar değerinin 2023 yılına kadar 54,1 milyar dolara yükselmesini bekliyor. Fabrikalardaki karar mercileri genellikle mobil robotların özellikle kısa ve net şekilde tanımlanmış mesafeler ve nispeten küçük taşıma hacimleri için uygun olduğunu varsayıyor. Bu varsayımın aksine, aşağıdaki açıklamalar ve ipuçları, daha büyük yükleri taşımak zorunda olan şirketlerin yanı sıra AMR satın almayı düşünen şirketlerin neye dikkat etmesi gerektiğini gösteriyor.

GELECEĞİN FABRİKASINDA AMR’LERİN AVANTAJLARI

AMR'ler rutin işlemlerin izlenebilirliğini, hızını ve doğruluğunu optimize ederek tedarik zincirlerinde yapılan inovasyonlarda büyük rol oynar. Bu robotlar, depo ve üretim aşamasında insanlarla yan yana ve güvenli bir şekilde çalışıp tehlikeli durumlarda çalışanların yaralanma riskini azaltarak süreçlerin daha verimli olmasını sağlar.

Esnek üretim ihtiyaçlarını karşılamak isteyen üretim tesislerinin, bir üretim hattını kısa sürede değiştirebilecek veya güncelleyebilecek kadar çevik olması gerekir. Mobil robotlar sabit olmadığından bu esneklik ihtiyacına karşılık verebilir. Ayrıca OMRON'un HD-1500 gibi yenilikçi robotları, ağırlığı bin 500 kilograma varan yükleri taşıyabilirken palet boyutundaki yüklerin yanı sıra geniş ve ağır otomotiv komponentlerine uygun uygulama seçeneklerine de sahiptir.

AMR’LER İLE FORKLİFTLER VE AGV’LERİN KARŞILAŞTIRILMASI

Depolardaki kazaların ve ciddi yaralanmaların başlıca nedenleri arasında forkliftler yer alır. Anlaşılacağı üzere birçok üretici de bu riskleri azaltmak için ağır yükleri taşıyabilen mobil robotlara yöneliyor. Ancak bir üretim tesisinde veya depoda forkliftlerin yerine mobil robot çözümlerini entegre etmeden önce tüm süreci yeniden gözden geçirmek ve üretim akışlarını anlamak önemlidir. Örneğin mobil robotlar, yüklerin mobil robotlar tarafından alınabildiği otomatik depolama ve geri alma sistemlerine (AS/RS) sahip depolar için idealdir. WIP (devam eden çalışma) uygulamaları göz önüne alındığında mobil robotlar otomotiv üretiminde büyük avantajlar sunarak komponentlerin halihazırda konveyörler veya servis araçları üzerinde taşındığı uygulamalara esneklik katabilir.

AGV olarak da bilinen otonom kılavuzlu araçlar genellikle tesisler arasında malzeme taşınması gereken uygulamalarda kullanılır ve 300 metreden uzun mesafeleri katedebilir. Ancak mobil robotlar, birden çok giriş-çıkış konumunun gerektiği uzun mesafeli uygulamalara da değer katabilir. Özellikle de taşıma sırasında değişiklik yapılmasının önemli olduğu durumlarda acil bir görevi gerçekleştirmesi için mobil robot çağrılabilir. Kısacası AMR'ler esnekliğin gerekli olduğu son teslimat süreçleri için iyi bir çözümdür.

Ağır yükleri taşıyacak bir mobil robot seçerken göz önünde bulundurulması gereken beş temel unsur vardır: 

1. Taşıma kapasitesi ihtiyaçları neler?
Operasyonlarına uygun doğru mobil robot modelini bulmaya çalışan karar mercilerinin taşınması gereken yükleri göz önünde bulundurması gerekir. Daha düşük yük kapasitesine sahip mobil robotlar, normalde daha ağır yükler için kullanılan modellere göre daha ucuz ve daha çeviktir. Üretim tesislerinde palet boyutundaki yükleri taşıyabilen HD-1500, forkliftler için uygun bir alternatif haline gelebilir. Güçlü metal kaplamayla tasarlanan ürün sağlamdır ve istenmeyen ağır dış darbelere dayanabilir. Robot zorlu görevleri tamamlarken dahili sensörler korunur.

2. Çözümü faaliyete geçirmek ne kadar kolay?
Mobil robotlar, önceden tanımlanmış rotalar olmadan daha serbest hareket edebildiğinden kolayca uygulamaya konulabilir ve esneklik sağlar. Ayrıca verilen göreve göre kolayca yeniden programlanabilir ve gerçek zamanlı olarak kendi yörüngelerini hesaplayarak insanlarla yan yana ve güvenli bir şekilde çalışabilirler. Hem insanlar ile mobil robotlar arasında hem de birçok mobil robot türü arasında kolayca iş birliği sağlarlar. İyi bir filo yönetim sistemi, robotları koordine edip verilen görevleri paylaşmalarını sağlayarak gerekli robot sayısını en düşük seviyede tuttuğundan yatırım getirinizi de en üst seviyeye çıkarmanıza yardımcı olur. 

Modern mobil robotlar, insanların ve engellerin etrafında manyetik zemin bantları veya diğer kılavuzlar olmadan güvenli bir şekilde dolaşabilir. Ayrıca bu robotlar, malzeme taşımacılığı için de en iyi rotayı otomatik olarak hesaplayabilir. Bunun tipik bir örneği, sabit bir konuma paket taşırken rotasındaki insanları veya engelleri otomatik olarak geçmesi için tasarlanmış bir robottur. Robot, lazer tarayıcıdan gelen sonuçları dahili haritayla karşılaştırarak kendi konumunu belirleyebilir.

3. Emniyet üzerindeki etkisi ne?
Kısa süre önce yapılan bir araştırmaya göre Avrupa'daki şirketlerde en sık rastlanan kaza risklerinden biri ağır yüklerin veya insanların kaldırılıp taşınmasıdır (28 ülkeden katılım gösteren kişilerin yüzde 54'ü bu doğrultuda görüş belirtti). Yenilikçi mobil robotlar, dönerken bile çarpışmaları önleyip engellerden kaçınabilir. Bu tür kapsamlı özelliklere sahip olan mobil robotlar bu görevleri gerçekleştirirken emniyetin de artırılmasını sağlar. Bir engel algılandığında mobil robot aniden durmak yerine yavaşlayarak dinamik bir şekilde tepki verebilir. En gelişmiş mobil robotlar, üç metre kadar dar koridorlarda yüksek hızda hareket edebilir. Diğer faydalı özellikler ise 360° emniyet kapsamı ve durma konumu doğruluğudur. Bu özellikler, ortak ve güvenli bir çalışma alanı sunar. Hem iş gücü sıkıntılarının üstesinden gelmek hem de Koronavirüsün yayılımıyla ilişkili riskleri yönetmek için mobil robotların malzeme taşıma işlemini güvenli bir şekilde otomatik hale getirmesi dünya çapındaki sektörlerde hızla geliştirilen bir teknolojidir.

4. Pil fiyatı-performans oranı nasıl?
Yerinde lojistik, yani fabrika ve depo içindeki ürün ve malzeme hareketi, işin sıklığı ve tekdüzeliği ile yükselen işçilik maliyetleri ve sosyal mesafe protokollerinin karşılanması gerekliliği bir araya geldiğinden birçok şirket için sorun haline gelmektedir. Hızlı üretim ortamları hız ve esneklik gerektirir. Belirli bir uygulamaya uygun doğru mobil robotu seçerken göz önünde bulundurulması gereken diğer önemli nokta ise pil için verilen ücret karşılığında alınan performanstır. Şirketler, birkaç yıl içinde değiştirilmesi gereken düşük performanslı bir pile mi yoksa 11 saat çalışma süresi ve 9000 şarj döngüsü sayesinde yalnızca 36 dakikalık şarj süresiyle 10 yıl boyunca günde 24 saat hizmet veren daha güçlü bir pile mi yatırım yapacaklarını düşünüyor. 

5. Çözümün esnekliği nasıl ve ne tür eklentiler mevcut?
OMRON gibi üreticiler, robotların ve makinaların sorunsuz bir şekilde etkileşim kurabilme özelliğine giderek daha fazla odaklanıyor. Böylece üretim hatları hızlı ve kolay bir şekilde değiştirilerek artıp azalan parti boyutları mümkün kılınıyor. Ayrıca çalışanların tekrarlanan görevleri ve ağır kaldırma işlemlerini gerçekleştirme ihtiyacı da azalıyor. Yapay zeka (AI) ile programlanabilen otonom robotlar, çevrelerini tanıyıp bilgi edinerek bağımsız kararlar verebiliyor. Yiyecek ve içecek üretiminde mobil robotların kullanımına ilişkin pratik bir örnek, sistem entegratörleri tarafından desteklenen geri dönüşüm alanında çöp kutusu yönetimidir: Özel eklentilere sahip mobil robotlar çöp kutularını alıp boşaltabilir. 

SONUÇ: ÜRETİMİN GELECEĞİNİ OLUŞTURMAYA DESTEK VERECEKLER

Yıllar içinde üretimin yüzü önemli ölçüde değişti ve değişmeye de devam ediyor. Günümüzde ise makinaların insanlarla daha interaktif bir şekilde çalıştığı yeni bir dönem başlıyor. OMRON gibi şirketler, insan ile makina arasında daha fazla iş birliği sunan çözümler geliştirerek üretimin geleceğine yön veriyor. Ayrıca birçok uygulamada kolaboratif robot koluyla donatılabilen mobil robotlar, yükleri konveyörden konveyöre taşımak gibi alanlarda insan iş arkadaşlarıyla yan yana çalışmak için son derece uygundur, böylece üretim ortamında esnekliği ve verimliliği de artırır. 

Yeni nesil mobil robotlar, hem değişen tüketici ihtiyaçlarını hem de ağır yükleri kaldırma ve taşıma gibi çeşitli üretim taleplerini karşılamak için hızla uyarlanabilen esnek üretim hatları ile üretim tesislerinin çok daha çevik olmasını sağlayarak üretimin geleceğini oluşturmaya yardımcı olacak. Bu sayede üreticiler daha hızlı yanıt verebilecek, daha üretken olabilecek ve sonuç olarak daha fazla kârlılık elde edebilecek.