ST Endüstri Radyo’da Robot Yatırımları programına konuk olan Afşa Robotik Kurucu Ortağı Aydın Şimşirli, aldıkları karar neticesinde satış sonrası faaliyetlerini 2022 yılının başında bünyelerinde hayata geçirdikleri yeni firmaları Armas Mekatronik ile devam edeceklerini açıkladı.

“DAHA DİNAMİK YÜRÜTÜLMESİNİ AMAÇLIYORUZ”

Şimşirli, robot yatırımının kısa vadeli bir yatırım olmadığını, 15-20 yıl kullanılacağı için süreç içerisindeki bakım, yenileme, yapısal değişiklerin yapılması için firmalarının yürüttüğü servis faaliyetlerinde yapısal bir değişikliğe gittiklerini bildirdi.

Şimşirli, “Yıllardır organize olarak sürdürdüğümüz satış sonrası hizmetler faaliyetlerimizi, daha dinamik bir şekilde yürütülmesi amacıyla 2022 yılı itibariyle farklı bir firma çatısı altında devam etmeye karar verdik. Bu kapsamda Armas Mekatronik firmasını şirketler grubumuzun bünyesine dahil ettik. Başında da yıllardır bünyemizde bu işi yürüten arkadaşımız Mehmet Ali Merinoslu bulunuyor. Onun aracılığıyla bundan böyle Afşa Robotik olarak kurduğumuz tüm robotik hücrelere ihtiyaç duyduğu satış sonrası hizmet ve destekleri vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

“SATIŞ SONRASINA YETERİ KADAR ÖNEM VERİLMİYOR”

Şimşirli, Armas Mekatronik’in ayrıca firmaları tarafından tedarik etmedikleri sistemlerle de ilgili ihtiyaç duyulan satış sonrası hizmetleri vereceğini belirterek satış sonrası hizmetlere piyasada gereken önemin verilmediğine dikkati çekti.

“İŞİMİZ GÜCÜMÜZ METAL VE METAL İLE İLGİLİ ÜRÜNLER”

Afşa Robotik Kurucu Ortağı Şimşirli, firmalarının odaklandığı uygulamalar ve sektörler hakkında şu bilgileri verdi:

“Metal ile ilgili olan kaynak prosesleri, taşıma prosesleri ve son yıllarda polisaj ile ilgili de birtakım uygulamalarımız oldu onunla da ilgileniyoruz. Dolayısıyla işimiz gücümüz metal diyebiliriz. Sektör olarak baktığımızda ise, Bursa’da olduğumuz için vazgeçilmez olarak otomotiv sanayi yanı sıra enerji ve genel endüstride metalle üretilmiş ürünlerde farklı konular da gündemimize geliyor.” 

Yaptıkları çalışmalardan da bahseden Şimşirli, “Firmamız, aldığı projeler ya da hücrelerle ilgili tüm mekanik ve elektrik tasarım faaliyetlerini kendi bünyesinde yürüten, gereken yazılımları yine kendi bünyesinde geliştiren, tasarımı ve devreye alma işlemiyle birlikte anahtar teslim olarak çalışan bir firmadır.” dedi.

“TALAŞLI İMALATI DIŞARIDAN TEDARİK EDİYORUZ” 

Yaptıkları iş hacmine göre sektördeki eski ve büyük firmalardan biri olduklarını dile getiren Şimşirli, ancak mühendislik yeteneklerini daha güçlü bir şekilde ön plana çıkarmak amacıyla 2012 yılından beri talaşlı imalat kısmını dışarıdaki tedarikçilerine verdiklerini belirtti. Bunun yanında tüm tasarımları kendi bünyelerinde gerçekleştirdiklerini aktaran Şimşirli, “Mühendisliği ve tasarımı bizim tarafımızdan yapılan ürünlerin, tüm parçaları dışarıda imal ediliyor. Montajları, gereken ayarlarının yapılması, devreye alınması, müşteriye sunulması dahil diğer tüm işlemler ise bünyemizde gerçekleştiriliyor.” şeklinde konuştu.
 

Robot Yatırımları programını dinlemek için aşağıdaki butona tıklayınız:

FANUC GENEL MÜDÜRÜ YİĞİT, BEYAZ EŞYA SANAYİ HEDEFLERİNE İLİŞKİN KONUŞTU FANUC GENEL MÜDÜRÜ YİĞİT, BEYAZ EŞYA SANAYİ HEDEFLERİNE İLİŞKİN KONUŞTU