AES Group’un mobilya sektörüne yönelik geliştirdiği çözümünde CNC İşleme Merkezi Vega ve onunla birlikte çalışan Yaskawa robotu, makina üzerinde kesim işlemi yapılacak mdf ve sunta malzemeyi makina üzerine operatör ihtiyacı olmadan taşıyıp, işlem sonrasında makina üzerinden alıyor ve üretimi otomatik hale getiriyor.

Söz konusu uygulamada robot pozisyonu otomatik olarak alarak makinadaki yerine her seferinde doğru biçimde koyuyor ve böylece yanlış üretimi ortadan kaldırıyor.

Firma, insan faktörü olmadan gerçekleştirilen bu işlemler ile operatör kaynaklı sorunların yanı sıra iş ve zaman kayıplarının önüne geçiyor.

İTHAL MAKİNA BAĞIMLILIĞINI AZALTTI

Ahşap sektörü için kesim makinaları imalatı gerçekleştiren AES Group, gerçekleştirdiği yerli üretim sayesinde ithal makinaya olan bağımlılığı azaltmayı başardı. Böylelikle iç pazarda lider konuma yükselen firma, ağırlıklı olarak makina alanındaki üretimlerine devam ediyor.

Faaliyetlerine 1989 yılında başlayan firma, ahşap, plastik, alüminyum ve benzeri malzemeler işleyebilen CNC İşleme Merkezleri ile CNC Delik Makinaları, Panel Ebatlama Makinaları ve otomatik depolama sistemleri alanında üretimine devam ediyor.