CEM KARATAY -  Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi kapsamında İstanbul’da gerçekleştirilen Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS)’nın MESS Teknoloji Merkezi ve 40 Fabrika Açılış Töreni'nde ABD’li teknoloji şirketi Boston Dynamics tarafından geliştirilen robot köpek Spot da bir gösteri yaptı.

Üzerine entegre edilen tableti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanına götüren Spot’un üzerindeki ekrana dokunan Cumhurbaşkanı Erdoğan merkezin açılışını gerçekleştirdi.

Kompakt bir robot olan 25 kg ağırlığındaki robot köpeğin, 90 dakikalık kullanım süresi bulunuyor.

Merdivenlerden inip çıkabilen, kapıları açıp kapatabilen Spot, önüne çıkan engelleri aşabiliyor, engebeli arazilerde bile rahatça ilerleyebiliyor ve düştüğü takdirde bile hedefine ilerlemeye devam ediyor.

HANGİ FABRİKALARIN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılışı yapılan 32'si İMES OSB'de, 8'i Makine İhtisas OSB'de bulunan 40 fabrika, yerli ve milli üretimle cari açığın kapatılmasına yardımcı olacak. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, açılışı gerçekleştirilen 40 tesis arasında dünyanın en yeni döküm fabrikası, Avrupa’nın kendi alanında en büyük makina parkuruna sahip fabrikası, Avrupa’nın tek çatı altındaki en büyük entegre ve akıllı kompresör fabrikası, Türkiye’nin en büyük aydınlatma fabrikası olduğunu belirtti.