ABB'nin robot portföyüne eklediği IRB 5710 ve IRB 5720, elektrikli araç (EV) üreticilerini malzeme taşıma uygulamalarında gereken ek hız ve esneklikle destekliyor.

DAHA FAZLA ÇALIŞMA SÜRESİ İLE YÜKSEK VERİMLİLİK SUNUYOR

Söz konusu iki yeni büyük robot, EV üretimi, dökümhane, dövme, kauçuk, plastik ve metal imalatı gibi uygulamalar için daha fazla çalışma süresi ile daha yüksek verimlilik ve gelişmiş performans sunuyor.

Gelişmiş hız, doğruluk, esneklik, entegre ve prosese özel kablolaması ile daha sağlam bir tasarımı bulunan, sekiz farklı varyanttaki IRB 5710 ve IRB 5720; 70 kg'dan 180 kg'a ve 2,3 m'den 3 m'ye kadar olan taşıma yükleri için farklı seçeneklerle müşterilerin beğenisine sunuluyor.

İki robot ailesi beraber malzeme taşımadan parça beslemeye ve montaja çeşitli proseslerin yanında pil modülü toplama ve yerleştirme, yüksek hassasiyetli montaj ve parça taşıma gibi EV üretimindeki belirli işlemler için de kullanılabilecek. Söz konusu avantajlar robotları metal döküm, plastik enjeksiyon, temizleme ve püskürtme uygulamalarında kullanıma olanak sağlıyor.

"HASSASİYET VE TEKRARLANABİLİRLİK SUNAN ÇÖZÜMLER GEREKİYOR"

Ürün gamına dahil olan yeni robotlar hakkında değerlendirmelerde bulunan ABB Robotik Otomotiv İş Kolu Genel Müdürü Joerg Reger, bu ürünlerin markanın hızla büyüyen EV pazarında süregelen genişlemesine ivme kazandırdığını ve müşterilerin sağlam ünitelere yönelik talebini hız, yol doğruluğu ve karmaşık EV pil montaj görevlerini yerine getirme becerisiyle karşıladığını belirtti.

İçten yanmalı motorlu (ICE) araçlardan EV'lere geçişin, bilhassa hızlı, uyarlanabilir üretim hatlarına olan talebi artırdığına dikkati çeken Reger, "EV tasarımları genellikle oldukça karmaşık olabilir ve piller ve yarı iletken modüller gibi bileşenler çok ağır veya aşırı kırılgan olabilir. Bu talepler, üretimde hataların önüne geçmek adına maksimum hassasiyet ve tekrarlanabilirlik sunabilen çözümlere ihtiyaç duyuyor." dedi.

ÜRETİM KAPASİTESİNİ DÜŞÜK ÜRETİM SÜRELERİYLE İYİLEŞTİRİYOR

İki robot ailesi de  OmniCore kontrol ünitesi ailesinin güncel üyesi olan ABB'nin yeni OmniCoreTM kontrol ünitesi V250XT tarafından destekleniyor. Markanın TrueMove ve QuickMove hareket kontrol teknolojisi bulunan OmniCore V250XT kontrol ünitesi, her iki robotun sınıfında yüksek hız sunmasını sağlayarak üretim kapasitesini daha düşük üretim süreleriyle iyileştiriyor.

Konum tekrarlanabilirliği (0,04-0,05 mm), yol tekrarlanabilirliği (0,1-0,14 mm) ve yol doğruluğu (1-1,2 mm) ile ürünler,  sınıflarındaki diğer robotlara göre daha hassas olmakla birlikte, bu durum robotların maksimum üretim kalitesini sunabilmelerine imkan veriyor.

ENTEGRE KABLO PAKETİ; BAKIM MALİYETİNİ AZALTIYOR, HİZMET ÖMRÜNÜ UZATIYOR

ABB'nin LeanID Entegre Kablo Paketi, proses kablolarının dışarıdan değil robotun üst kolunun içinden ve bilek boyunca yönlendirilmesini sağlayan, her türlü hasar ve kablo aşınması ile yırtılmasına karşı daha fazla koruma sağlıyor.

MAKİNELERLE ENTEGRE ROBOTLU SİSTEM YATIRIMI YAPIYOR MAKİNELERLE ENTEGRE ROBOTLU SİSTEM YATIRIMI YAPIYOR

Bu da bakım problemlerinin yaygın nedeni olan çarpışma ve ısıya karşı koruma sağlayan sallanan kabloları ortadan kaldırıyor, potansiyel olarak duruş süresini ve bakım maliyetini azaltıyor ve robotların hizmet ömrünü birkaç yıl daha uzatıyor. Ek olarak bu paket, firmanın RobotStudio® çevrimdışı programlama yazılımındaki öngörülebilir kablo hareketleriyle programlamayı ve simülasyonu da kolay hale getiriyor.

FARKLI PROSES UYGULAMALARI 2023'TE PAZARDA OLACAK

Her iki robot serisi de, maksimum üretim tasarımı esnekliği için zemine, açılı, ters çevrilmiş ve yarı rafa da dahil olmak üzere çoklu montaj seçeneklerine sahip.

Serinin kaynak, kesme veya mastik gibi diğer farklı proses uygulamaları ise 2023'te pazardaki yerini alacak.