Hollanda menşeli Codian Robotics firmasını satın alan ABB, yüksek hızlı endüstriyel robot portföyünü genişletiyor.

Söz konusu stratejik satınalma ile sektör lideri olduğu gıda-içecek, ilaç ve lojistik portföyünü genişletmeyi amaçlıyor.

Firma ayrıca, yüksek hassasiyetli ürün toplama ve yerleştirme uygulamaları için üretim yapan, ürünleri yiyecek, içecek ve eczacılık gibi hijyene duyarlı endüstriler için ideal olan hijyenik bir tasarım serisini içeren Delta robot sağlayıcısı Codian Robotics B.V. satın alımıyla birlikte, Delta robotları alanındaki taahhütlerini hızlandırıyor.

SATIN ALMAYLA İLGİLİ NELER DEDİLER?

Satın almaya ilgili değerlendirmelerde bulunan ABB Robotik ve İmalat Otomasyonu Başkanı Sami Atiya, Codian’ın teknolojileri ve sektör uzmanlığının, yiyecek ve içecek, ilaç, hizmet robotikleri ve lojistik çözümleri için mükemmel bir katkı sağlarken aynı zamanda ABB’nin makina merkezli robotik portföyünü de desteklediğini dile getirdi.

Codian Robotics Kurucusu Freek Hartman ise, satınalmaya ilişkin şunları söyledi: 

“Yıllar içinde geniş bir ürün portföyü geliştirdik. ABB’nin etkileyici küresel varlığı ve sektördeki uzmanlığı, portföyümüzü küresel ölçekte sunmamıza yardımcı olacaktır. Başarı hikayemizin bir sonraki bölümünü yazmak için birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum.”