ABB'nin dünyada en çok kullanılan programlama ve simülasyon yazılım çözümlerinden RobotStudio'nun yaratıcısı Bertil Thorvaldsson, dünyanın en prestijli robotik onuru olan Joseph F. Engelberger Ödülü'ne layık görüldü.

ABB ROBOTİK VE METTLER TOLEDO GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRİYOR ABB ROBOTİK VE METTLER TOLEDO GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRİYOR

YAZILIM ARAÇLARININ GELİŞTİRİLMESİNDE ETKİLİ OLDU

ABB Kıdemli Danışmanı Thorvaldsson, Automatica Fuarı ile birlikte Almanya'nın Münih şehrinde düzenlenen ISR (Uluslararası Robotik Sempozyumu) etkinliğinde ödülünü aldı. Thorvaldsson, ABB'nin robot sistemlerinin tasarlanma ve test edilme biçiminde devrim yaratan yazılım platformu RobotStudio'nun "babası" olarak tanınıyor.

Firmaya 1976 yılında giren Thorvaldsson, başlangıcından beri robotik endüstrisinin bir parçası oldu. Dünyanın ilk mikroişlemci kontrollü tamamen elektrikli robotunu geliştiren küçük ekibin bir üyesi oldu ve 1980'lerde RobotStudio'nun doğuşuna yol açan gerçek üretim sistemlerinin "dijital kopyalarını" oluşturmak için yazılım araçlarının geliştirilmesinde etkili oldu.

"ROBOTİK ŞÖHRETLER LİSTESİNİN PARÇASI OLMAK ONURDUR"

Kazandığı ödüle ilişkin duygu ve düşüncelerini paylaşan Thorvaldsson, "Joseph F. Engelberger ödülünü almak ve prestijli robotik şöhretler listesinin bir parçası olmak bir onurdur. Artırılmış gerçeklik ve metaverse, kariyerime robotikte başladığımda bilim kurguydu, ancak şimdi her gün otomasyonda ayrılmaz bir rol oynuyorlar. Bu yolculuğun bir parçası olmak büyüleyiciydi ve RobotStudio®'nun yıllar boyunca oynadığı rolle gurur duyuyorum. Bugün, yapay zeka ve yazılımın entegrasyonunun robotik ve otomasyonun ufkunu radikal bir şekilde genişletebileceği bir evrilme noktasıdır. Bir sonraki heyecan verici bölümü sabırsızlıkla bekliyorum." ifadelerini kullandı.

"ROBOTİK ALANINI KÖKTEN DEĞİŞTİRDİ, VERİMLİLİĞİ ARTIRDI"

Thorvaldsson'un söz konusu ödüle layık görülmesiyle ilgili konuşan ABB Robotik Başkanı Marc Segura, "Bertil'i robotik alanının ilerlemesine yaptığı büyük katkılardan dolayı tebrik etmek istiyorum. İleriye dönük vizyonu ve liderliği otomasyon çözümlerinin dijitalleştirilmesinde etkili oldu. Bertil, dünyada en çok kullanılan programlama ve simülasyon yazılım çözümlerinden biri olan RobotStudio®'nun geliştirilmesine öncülük ederek robotik alanını kökten değiştirmiş ve otomatikleştirilmiş çözümlerde verimliliği artırmıştır. Bu olağanüstü başarı için ona teşekkür etmek için bu fırsatı kullanıyorum." dedi.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞE KATKIDA BULUNMANIN ÖRNEĞİ OLDU

RobotStudio, sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojilerinin benimsenmesinde, sistem entegratörlerinin ve üreticilerin/son kullanıcıların bir robotun üretimi durdurmadan fabrikada nasıl çalışacağını görselleştirmesini sağlamasına aracılık yaptı.

Program ayrıca, kullanıcıların verimliliği nasıl artırabileceklerinin ve aynı zamanda atık riskini azaltarak sürdürülebilirliğe nasıl katkıda bulunabileceklerinin örneğini oluşturdu.