ABB’nin Çin'in Şanghay şehrinde yapımı devam eden fabrikasında “robot yapan robot” üretimi gerçekleştirilecek. ABB Yönetim Kurulu Başkanı Peter Voser, konuyla ilgili konuştu.

150 MİLYON DOLARLIK YATIRIM YAPILDI

Voser, yaptığı açıklamada, Şanghay’da bulunan toplam 150 milyon dolarlık yatırım yapılan robot fabrikası, 2022 yılının ilk çeyreğinde üretime başlayacak.

Toplam 67 bin metrekarelik bir alan üzerine inşaa edilen üretim tesisinin, robotik endüstrinin en gelişmiş, otomatik ve esnek üretim merkezleri arasında yer alması bekleniyor.

Fabrika, robotların robot yaptığı son teknolojiye sahip bir merkez haline gelecek. Fabrikadaki üretim, istasyondan istasyona hareket eden robotlarla hücresel otomasyona dayanacak ve geleneksel, doğrusal üretim sistemlerine göre daha fazla özelleştirme ile esneklik sağlayacak.

YAPAY ZEKANIN İNOVASYONU İÇİN AR-GE MERKEZİ OLACAK

Firmanın yeni fabrikası, yapay zekanın inovasyonunu ve gelişimini hızlandırmak için bir Ar-Ge merkezi de içerecek.

Peter Voser, tesisin Çin’in yüksek kaliteli imalat sanayisine daha iyi katılım sağlayacağına ve kalkınmayı destekleyeceğine dikkat çekti.

ABB, YENİ ROBOTIK TESİSİNİ ABD'DE AÇTI ABB, YENİ ROBOTIK TESİSİNİ ABD'DE AÇTI

Dünya genelinde üç fabrikası bulunan markanın İsveç ve ABD’deki fabrikalarına ek olarak, Şanghay’daki yeni fabrikası ağırlıklı olarak Asyalı müşterilere hizmet sunacak. ABB’nin Çin’de, Ar-Ge, üretim, satış ve hizmetler ile beraber ticari faaliyetlerde bulunan, 15 bin çalışana sahip 27 yerel şirketi bulunuyor.