Robotların robot üreteceği ABB fabrikası, 150 milyon dolar yatırım maliyeti ile devreye alınacak. Fabrikanın en önemli özelliği çevresel açıdan sürdürülebilir olması ve sofistike hazırlanması… Tüm bunların yanı sıra bu yatırım global büyümeye yönelik adımlar içeriyor. Üretim merkezinin 2020 yılı sonrasında devreye alınması hedefleniyor.

ABB’NİN ODAĞINDA ÇİN HEP VAR

1992 yılından beri ABB Çin’e 2,4 milyar dolardan fazla yatırım yapmış bir marka. Tüm bunların yanı sıra bölgenin enerjisi, ulaşımı, altyapısı gibi konuları içeren “Made in Shangai” üretim girişimini destekleyen bir ortaklık anlaşması bulunuyor. Çin’in buradaki hedefi küresel düzeyde firmalarla rekabet edebilecek üretim tesislerini topraklarında bulundurmak istemesi. Bu sebeple Şanghay hem liderlik hem de ileri teknoloji konusunda dünya için hayati öneme sahip bir konuma geldi.

ABB’NİN HEDEFİNDE NELER VAR?

ABB gerçekleştirdiği 150 milyon dolar yatırımla robot pazarında lider konuma ulaşmayı planlıyor. Ayrıca genişlettikleri Ar-Ge merkezi ile inovasyonları artırmayı ve yapay zeka konusunda ilerlemeyi hedefliyor. Üretim tesisi tamamlandığı zaman ise yenilikçi fabrika tasarımı her noktadan hissedilecek.