ABB Ability Bağlantılı Servisler içinde; Durum İzleme ve Teşhis, Yedekleme Yönetimi, Uzaktan Erişim, Filo Değerlendirme ve Varlık Optimizasyonu gibi beş farklı hizmet bulunduğunu söyleyen Murat Gündüz,  “ABB Ability Bağlantılı Servisler, ABB'nin esnek hizmet sözleşmesi olan robot bakım üzerinden müşterilerimize özel ihtiyaçları karşılamak üzere uyarlanabiliyor” dedi.

Murat Gündüz sorularımızı şöyle yanıtladı. 

Murat Bey, bizlere kendinizden ve ABB’deki görevinizden bahsedebilir misiniz?

ABB Türkiye Robotik Servis Bölümü olarak verdiğimiz hizmetlerin kalite ve güveninden ekip olarak sorumluyuz. Robotik Servis Bölümü, müşterilerimizin memnuniyetini kazanmak ve ABB teknolojisinin yenilikçi çözüm ve uygulamaları ile gelecekte daha verimli bir dünya için 7/24 görevini yerine getirmektedir. Robotlu otomasyon sistemleri konusunda birçok otomasyon firmasında edindiğim tecrübenin ardından, 2016 senesinde ABB Elektrik ailesine katıldım. Türkiye Servis bölümünde müşterilerimize Robotik Saha Servis uzmanı olarak hizmet vermekteyim. 

ABB Robot bölümü olarak müşterilerinize servis anlaşmaları anlamında ne tür olanaklar sağlıyorsunuz?

Robot servis bölümü olarak ABB Robot Bakım Servis anlaşmalarının müşterilerimize birçok açıdan pozitif olanakları vardır öncelikle planlanmamış üretim duruşlarının meydana gelmesi halinde bu duruşların minimuma indirilmesi servis anlaşmalarımızın önceliği olmaktadır. ABB Ability Bağlantılı Servisler sayesinde müşterilerimizin ihtiyaçlarına daha hızlı yanıt verilmektedir. Servis anlaşması konfigürasyon aracımızın seçilebilir opsiyonları dahilinde, servis uzmanlarımız müşterilerimizin ihtiyaçlarınıza en uygun servis çözümünü seçmesinde yardımcı olmak için hazırdır. ABB Robot Bakım Servis anlaşmalarının önemli yönü müşterilerimizin iç huzuru ile işlerine odaklanmalarına izin vermektedir. Kullanılabilirlik arttıkça ve kurulumunuz daha iyi bir performans gösterdiğinde, işlerinizi bütçeniniz dahilinde yürütmeye devam edebilir hale getirmektedir. Esnek servis sözleşmelerimize ek olarak, kapsamlı deneyim ve müşteri ihtiyaçlarını anlama temelli Robot Bakım Servis anlaşması paketleri de sunulmaktadır.

Peki bizlere robot bakım servis anlaşması paketlerinden bahsedebilir misiniz?

Müşteri ihtiyaçlarını anlama temelli dört standart Robot Bakım Servis anlaşması paketi sunulmaktadır. Bu paketlerimiz şunlardır:

•    ABB Temel Bakım, 
•    ABB Önleyici Bakım, 
•    ABB Ekspres Bakım,
•    ABB Uzatılmış Bakım. 


 

ABB Temel Bakım, ABB Önleyici Bakım, ABB Ekspres Bakım ve ABB Uzatılmış Bakım paketlerinin detayları nelerdir. Bu paketleri satın alan müşterileriniz paketlerin içeriklerinde ne tür hizmetler alabilirler? 

ABB Temel Bakım
Temel Bakım, satılan her ürünümüzle birlikte gelen ve karşılaşabileceğiniz hemen her sorunu çözmenize yardımcı olabilecek bakım paketidir. Aynı zamanda ABB'nin global destek ve garanti hizmetlerine de erişebilirsiniz. Bir sorunuz mu var? ABB robotunuzun geçmiş faaliyetine erişimin olması, robot ayarlarının geri yüklenebilmesini ve üretimin tekrar başlatılabilmesini kolaylaştırır. Robotların durum, servis geçmişi ve tüm teşhis kayıtlarını saklarız.Bu kayıtları problem çözümünü hızlandırmakta kullanırız. İstek üzerine ve standart ücret karşılığında ABB sertifikalı Saha Servis Mühendisleri, tesis denetimlerinde ve onarım sırasında destek vermek, öngörülmeyen sorunlara müdahale etmek için her an çağrılmaya hazır bekler. 

Özellikler
•    Çalışma saatleri içinde telefon ve e-posta ile teknik destek 
•    Yedek parça envanterine erişim dahil MyAbb erişimi
•    Garanti süresince Durum İzleme & Teşhis

ABB Önleyiciyi Bakım
Önceliğiniz yüksek seviyede güvenilirlik ise, Önleyici Bakım sizin için ideal bir tercihtir. Temel Bakımın sağladıklarının yanı sıra, ABB global ürün standartlarına uygun olarak yıllık önleyici bakım, denetim ve servis hizmetleri de sunar. Bu hizmet, öncelikli teknik destek ile birleşince robotunuzun performansını ve güvenilirliğini sürekli kılar. 

Mühendislerimizin hazırladığı denetim raporları robotunuzun mevcut durumuna dikkat çeker ve robotu bakımlı durumda tutmak için tavsiyelerde bulunur. Önleyici Bakım sözleşmesinin ilave bir yararı da bir ABB Saha mühendisinin kendi yerinizde, standart ücretlerimiz üzerinden belirli bir indirimle tercihli hizmet seçeneğini sunmasıdır.

Özellikler
•    Tüm Temel Bakım özellikleri 
•    ABB'nin önerdiği prosedürler doğrultusunda bakım 
•    Kapsamlı bir denetim raporu 
•    Uzlaşılan süre içerisinde geri arama taahhüdü
•    Saha hizmetleri tarafından yapılan müdahalelerde tercihli ücretler 
•    Durum İzleme & Teşhis 

ABB Ekspres Bakım
Robotlarınızın kesintisiz çalışması ve güvenilirliği müşterilerimiz için en önemli ise, Ekspres Bakımı seçebilir. Önleyici Bakımın sunduğu tüm avantajlara ek olarak mesai saatleri dışında telefonla destek ve tesisinize belirli bir sürede ulaşma garantisi verilir. Birden fazla vardiya çalışarak ABB global yedek parça ağına erişmenizi sağlar ve size kesintisiz bir şekilde destek vermeye hazır bir hizmet sunarız. Ayrıca, Yedekleme Yönetimi hizmetimiz hızlı bir şekilde kurtarma ve geri yüklemeyi garantileyerek size temel işlerinize odaklanma imkanı sağlar. 

Özellikler
•    Tüm Önleyici Bakım özellikleri 
•    Belirli sürede tesise gelme garantisi 
•    Daha uzun çalışma ve çağrı alma süreleri 
•    Yedekleme yönetimi 
•    Öncelikli çağrı kabulü 

ABB Uzatılmış Bakım

En üst düzeyde performans, uzatılmış garanti ve öngörülebilirlik talep eden müşteriler için bu Uzatılmış Bakım hizmetini geliştirdik. Ekspres Bakımın sunduklarına ek olarak, beklenmedik arızalara karşı da önlem alarak, tam bir iç rahatlığı sunar. Uzatılmış Bakımın önemli özelliği, ABB garantisinin uzantısı olmasıdır. Robotlara verilen destek ve bakım, parça ve işçiliği de kapsamına alır. Garanti kapsamındaki robotla ilgili tüm çağrılar, kapsamlı yedek parça envanterimizden alarak değiştirdiğimiz parçalar için de geçerlidir. 

Paketin içeriğinde, tesise belirli bir sürede ulaşma ve müdahale garantisi bulunmaktadır. Ayrıca Uzaktan Erişim, düzenli Filo Değerlendirme ve Varlık Optimizasyonu raporları da bu hizmete dahildir. Bu kapsamlı paket her şey dahil sistemi ile maliyeti sabitleme olanağı sunmaktadır. 

Özellikler
•    Tüm Ekspres Bakım özellikleri 
•    Uzatılmış garanti kapsamı 
•    Teknik Destek üzerinden konfigürasyon desteği 
•    Standart olarak 24 saat telefon desteği 
•    Uzaktan Erişim 
•    Filo Değerlendirme 
•    Varlık Optimizasyonu 

Robot Bakım Servis anlaşma paketlerinde yer alan garanti süresince Durum İzleme & Teşhis uzaktan izleme ile ilgili bilgi verebilir misiniz?

ABB Ability Bağlantılı Servisler içinde beş farklı hizmeti barındırır: Durum İzleme ve Teşhis, Yedekleme Yönetimi, Uzaktan Erişim, Filo Değerlendirme ve Varlık Optimizasyonu. ABB Ability Bağlantılı Servisler, ABB'nin esnek hizmet sözleşmesi olan Robot Bakım üzerinden müşterilerimize özel ihtiyaçları karşılamak üzere uyarlanabilir.

Tüm ABB robotları ABB Ability Bağlantılı Servisler ile, kablolu veya wi-fi ile bağlanmaya hazır şekilde teslim edilir. Bu şekilde istediğiniz an istediğiniz yerde proaktif ve sorunu çıkmadan engelleyen destek anında elinizin altına gelir. ABB Ability Bağlantılı Servisler kullanıcıya MyRobot web uygulaması ve alarm paneli üzerinden iletilir. Tek bir sezgisel arayüz talep edildiği anda ve yerde, anlık bilgileri müşterilerin ve ABB Servisinin kullanımına sunar. 

MyRobot en sık meydana gelen arızaların ve kesintiye neden olduğu bilinen alarmların tespit edilmesine yardımcı olur; arıza trendleri hakkında bilgi, uyarılar ve sorun çıkması durumunda bildirim ve destek verir. Robotunuzu şimdi kaydederek sisteme bağlanıp, garanti süresi boyunca Kondisyon İzleme ve Teşhis hizmeti ile ABB'nin Temel Bakım paketine ücretsiz sahip olabilirsiniz. Ayrıca, kurulu robotlarınız için ABB Ability Bağlantılı Servisleri satın almak isterseniz, [email protected] adresinden bizlerle iletişim kurmanız yeterli.