Covid-19 pandemisi başladığından bu yana Avrupa'daki 1600'den fazla çalışanı için online eğitim ve webinar sayısını sürekli arttıran Fanuc, ROBOGUIDE ve CNC GUIDE yazılım programlarının deneme sürümlerini ücretsiz olarak sektöre sunarak şirketlerin pandemi sonrası sürece adaptasyonunu hızlandırıyor. 

ROBOGUIDE İLE YÜKSEK VERİMLİLİĞE DOĞRU

Hem Fanuc robotlarının hareketinin hem de genel üretim sürecinin simüle edilebildiği bir program olan ROBOGUIDE, yalnızca çevrimdışı programlama değil, aynı zamanda kullanıcıların uygulamalarını verimli bir şekilde tasarlamasına ve optimize etmesine yardımcı olan 3D bir simülasyon ortamı yaratıyor.

ROBOGUIDE ile yapılan uygulamalar üretimi durdurmadan tasarlanıp güncellenebiliyorken, simülasyon, ethernet bağlantısı yoluyla üretimdeki robot kontrollerine aktarılabiliyor. Bu sayede  makina arıza süreleri en aza indiriliyor ve arızalar önleniyor.

ROBOGUIDE’ın entegre CAD veritabanı, kullanıcıların tüm Fanuc robotları ile makinalarına ve basit araçlarına erişebilmelerini sağlıyor; bu nitelik çoklu robotlara sahip karmaşık uygulamaların bile simüle edilebilmesini mümkün kılıyor.

Hem sistem entegratörleri hem de üretici firmalar gibi son kullanıcılar için muazzam bir verimlilik avantajı olan ROBOGUIDE ücretsiz deneme sürümü için Fanuc Türkiye web sitesi üzerinden kolayca kayıt yapılabiliyor. 

SİMÜLASYON, TEST VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ CNC GUIDE İLE MÜMKÜN

Takım tezgahı üreticileri için de son derece uygun olan, kullanıcıların parça programlarını bilgisayarlarına yazmalarını, simüle ve test etmelerini sağlayan CNC GUIDE, buna ek olarak üreticilerin müşterilerini uzaktan desteklemelerine de yardımcı oluyor.

CNC GUIDE, simülasyon ve test avantajının  yanı sıra  programlama hataları olması durumunda çözüm önerisi sunuyor.

CNC GUIDE’ın ek fonksiyonları arasında parça programının ilgili çevrim süresini yüksek doğrulukla hesaplayan "Çevrim Süresi Tahmini Fonksiyonu” bulunuyor.  CNC GUIDE gerçek Fanuc CNC klavyesini gösterdiğinden, Fanuc denetleyicilerinin eğitimi, gerçek bir takım tezgahına ihtiyaç duymadan bir PC veya dizüstü bilgisayardan uzaktan eğitim şeklinde de gerçekleştirilebiliyor.

Fanuc CNC için yeni, yüksek kalitede grafik kullanıcı arayüzü iHMI da test edilebiliyor ve parça programları standart ISO kodu ile işleme döngüsünü içererek 3D grafikte simüle edilebiliyor. 

Yanı sıra firma, 30 Haziran’a kadar deneme sürümlerine kayıt yaptıran kullanıcılara standart lisans alımlarında yüzde 25 indirim hakkı sağlıyor.