Yüksek titreşimlere ve basınçlı sıcak su ile yıkamaya karşı dirençli X2 Extreme serisi paneller -30/+70 derece sıcaklık şartlarında, harici ortamlarda kar, yağmur gibi dış etkenler altında sorunsuzca çalışabilmektedir.
Ülkemizin petrol çıkarım alanlarından Batman’da yapılan uygulamalarda; yaz aylarında güneş ışığının dik açılarla geldiği saatlerde veya kış aylarında yağmur ve karlı havalarda bile 7/24 sürekli izleme ve kontrol yapılabilme imkanı sağlayan bu modeller yine sektörün ilk tercihleri arasında yer almaktadır. Bir başka uygulama olan araç üstü ekipmanlar/mobil sektörde de sürekli hareketli halde bulunan araçların üzerinde, dış ortamlardan etkilenmeden ve sürekli vibrasyon altında tüm mevsim şartlarında sorunsuzca çalışabilmekteler. Otomotiv sektöründeki tüm üreticilerin ortak haberleşme protokolü olan CanBUS hatlarına kolaylıkla entegre edilebilen bu modeller gerek dayanımı, gerekse de kolay entegrasyonu ile sektörde bir çok projede kullanılmaktadır. Ülkemizde ilk kez üretilen ve birçok ülkeye ihracatı yapılan yüzde 100 elektrikli yol süpürme araçları, Rusya ve Türki Cumhuriyetler’in zorlu kış şartlarında tüm kontrolünü bu panellere emanet etmiş durumdadır. 

TEHLİKEYİ EN AZA İNDİRİYOR

Zorlu iklim şartlarının hüküm sürdüğü, tüm Orta Doğu, Kuzey denizi bölgelerinde, okyanus üstü petrol platformlarında, rafinerilerde, aşırı sıcaklarda ve tozlu ortamlarda sorunsuzca çalışabilmektedir. Tehlikeli kimyasallar üretiminde sektör liderlerinin tercihi olan X2 Extreme serisi paneller patlama riski yüksek olan barut, patlayıcı madde özelliği taşıyan kimyasalların bulunduğu ortamlarda tehlikeyi en aza indirerek, önce insan nosyonunu önemsemiş şartlarda üretimde kullanılmaktadır.

EN ZOR ŞARTLARDA BİLE YÜKSEK PERFORMANS

Atex Zone2 ve Zone22 sertifikalarına sahip X2 Extreme paneller, sürekli 4G vibrasyon ve anlık 40g kuvvetinde darbelere dayanımlı olarak en zor şartlarda bile yüksek performanslı bir çalışma sergiler. IP66, NEMA 4X/12 ve UL Type 4X/12 M12 Konnektörlü tam sızdırmaz modellerimiz de ağır şartlarda otomasyon isteklerine verebilmektedir. Led aydınlatmalı TFT-LCD ekranları, 1280x800 yüksek çözünürlüğü ve 1000cd/m2 yüksek parlaklığı sayesinde dış ortamlarda veya güneş ışığı altında rahatlıkla okunabilir. Entegre CODESYS PLC görevini de üstlenen SC modellerinde, PLC’ye ihtiyaç duymadan 4 çekirdekli 1.0Ghz işlemcisi sayesinde kontrolcü projeleri panellere yüklenerek, aynı zamanda PLC olarak da kullanabilme imkanı sunmaktadır. X2 Extreme ailesine yeni katılan iki yeni modelde ise; Atex sertifikası gereken ortamlar için CO ya da zorlu koşullarda fakat Atex sertifikası gerektirmeyen ortamlar için RO modelleri ihtiyaç olmayan unsurlara daha fazla ödenmesinden de korumaktadır.