Büyüme hızı her geçen gün hatlarına yaptığı iyileştirmeler ile artan Erkut Holding Formfleks Fabrikası, yeni üretim hatlarında üretime kattığı Cannon Polyuretan makinası sayesinde kapasite artışını hız kesmeden sürdürüyor. 

Formfleks Yalıtım ürünleri, otomotiv sanayine bitmiş ürün sağlamak için 1983 yılında kuruldu. Marka ağırlıklı olarak asfalt ve keçe hammaddesi üreten Erkurt tarafından kuruldu. Bu tecrübesiyle Formleks imalat sürecine taban ve bagaj halıları üreterek başladı. Halılarda kullanılan PU bazlı ses yutucuları ürün gamını genişleten Formleks bu alanda kendini kanıtladıktan sonra 1993 yılında bu alanda önemli bir konuma sahip olan Sommer Industrie ile teknik bir yardım anlaşmasına imza attı. Bu anlaşmaya Formfleks üretim kapasitesini geliştirme imkanı sağladı. Bu anlaşma sonrasında yine çeşitli projeler için Treves, Faurecia ve Rieter gibi alanında önemli bir üne sahip olan markalarla iş birlikleri gerçekleştirdi. Yine 2005’de Novetüd firmasıyla bir ortaklık kuruldu. 

Formfleks müşteri talepleri doğrultusunda Q1, WCM gibi kalite ve üretim sistemleriyle kendini ve üretim gücünü geliştirmeyi sürdürüyor.