Endress+Hauser, tesis yöneticilerinin içme suyu ve atık su için dezenfeksiyon proseslerini optimize etmelerine olanak tanıyan bir akış ölçer sunuyor. Son derece doğru ve güvenilir gaz ölçümü sağlayan Proline t-mass F/I 300/500 cihazları, yerel mevzuatlara uygun olarak su kalitesini ve güvenliğini garanti altına almaya yardımcı olur. Hata teşhisi ve izleme için Heartbeat Teknolojisi ile donatılmış olan cihazlar, proses kesintisi olmadan otomatik cihaz doğrulaması sunarlar. Dalgalı akış veya yoğuşma durumlarını haber veren uyarı fonksiyonu, izleme sürecini daha da iyileştirir. Tüm ıslak parçalar, yüksek uygunluk standartlarına erişmek ve uzun süreli çalışma sağlamak için korozyona dayanıklı çelikten yapılmıştır. Cihazlar, dokunmatik kontrollü arkadan aydınlatmalı bir ekrana sahiptir. Ayrıca, bir web sunucusu ve WLAN üzerinden de kolayca çalıştırılabilir. 
Endress+Hauser, dünya çapında basınçlı hava ve gaz uygulamalarına 100,000’den fazla t-mass akış ölçeri başarıyla kurmuştur. Bu deneyime dayanarak, ölçüm enstrümantasyonu uzmanı, tesis yöneticilerini dezenfeksiyon proseslerinde su güvenliğini sağlayarak su kaynaklı hastalıkları önlemede desteklerken, aynı zamanda işletme giderlerini azaltmak için bakım stratejilerini optimize etmelerine olanak tanıyan yeni bir termal kütlesel akış ölçer geliştirdi. 

DOĞRU VE SAĞLAM

Proline t-mass F/I 300/500, proses ve ortam koşulları ciddi oranda dalgalandığında bile, yüksek ölçüm doğruluğu (±1,0%) ile mükemmel tekrarlanabilirlik (±0,25%) sağlar. Düşük basınç ve düşük akış hızına sahip gaz akışları, yüksek ayarlanabilirlik (1000:1’e kadar) sayesinde sorunsuz bir şekilde ölçülebilir. t-mass F ve t-mass I sensörleri, maksimum sağlamlığa sahiptir ve hat titreşimleri, gazdaki katı parçacıklar ve proses dalgalanmaları (örn. Sıcaklık şokları) gibi faktörlere dayanmalarını sağlar. Patentli yenilikçi sensör tasarımı sayesinde, cihazın sınırlı bakımla uzun süreli çalıştırılması mümkün olduğundan kullanıcı için zamandan ve paradan tasarruf sağlanır. Tüm ıslak parçalar, yüksek uygunluk standartlarına erişmek ve uzun süreli çalışma sağlamak için korozyona dayanıklı çelikten yapılmıştır. Borularda istenmeyen kaplamalar oluşturan gaz uygulamalarında, sensör temizlik çalışması için çıkarılabilir ve ölçüm performansını düşürmeden hızlı ve kolay bir şekilde yeniden takılabilir.  T-mass F ve I sensörleri, 180 °C’ye (356 °F) kadar proses sıcaklıklarında ve 40 bara (580 psi) kadar basınçlarda kullanılır. 

t-mass F/I 300/500 cihazları, sensördeki istenmeyen yoğuşmaları veya dalgalı akışı anında tespit etmek için kullanılan alarm fonksiyonlarıyla donatılmıştır. Bu özellik, yoğuşma durumu yaşanan uygulamalarda, boru sistemlerinde uzun vadede korozyon hasarının ortaya çıkmasını önler. Oluşabilecek herhangi bir cihaz veya proses hatası, NAMUR NE107’yi takip ederek net bir şekilde sınıflandırılır ve hemen gösterilir. Bu, karşı önlemlerin hızlı ve hedefli olarak alınmasını mümkün kılar. 

HATA TEŞHİSİ, İZLEME VE DOĞRULAMA İÇİN HEARTBEAT TEKNOLOJİSİ 

Heartbeat Teknolojisi, tüm Proline ölçüm cihazlarına entegre edilmiştir ve en yüksek hata teşhisi kapsamı (> yüzde 95) ile sürekli kendi kendine hata teşhisi ve proses kesintisi olmadan metrolojik olarak izlenebilir cihaz doğrulaması sağlar. Güvenlik nedenleriyle, Heartbeat Teknolojisi, aşırı çevre ve proses koşullarının bir sonucu olarak ölçüm elektroniklerinde ve/veya sensörde meydana gelen değişiklikleri algılamak için “Heartbeat Sensör Bütünlüğü” testi fonksiyonuna sahiptir. Heartbeat Teknolojisi, sistemdeki karmaşıklığı ve riskleri azaltır ve böylece sistemin güvenilirliğini ve kullanılabilirliğini artırır. 
Proline 300/500 transmiterleri, standart olarak bir web sunucusu içerir. Kullanıcılar, standart bir Ethernet kablosu ve bir dizüstü bilgisayar kullanarak veya WLAN üzerinden kablosuz bağlantı ile, ek yazılım veya donanım olmadan tüm hata teşhisi, konfigürasyon ve cihaz verilerine doğrudan erişebilir. Bu, hedefli ve zaman kazandıran bakım ve servis sağlar. 
Veri depolama konsepti (HistoROM), servis öncesinde, sırasında ve sonrasında maksimum veri güvenliğini garanti eder. Tüm kalibrasyon verileri ve cihaz parametreleri, HistoROM veri depolama modülünde güvenli bir şekilde saklanır ve bakım çalışmasından sonra otomatik olarak geri yüklenir. Bu nedenle, yedek parça değişimi kolaydır, zamandan tasarruf sağlar ve gereksiz duruş sürelerini azaltır. 
t-mass F/I 300/500 sensörleri iki farklı transmiter ile birleştirilebilir: kompak versiyon (Proline 300) veya dört adede kadar giriş ve çıkışa sahip ayrık versiyon (Proline 500). Dijital sinyal işleme, akıllı sensörde başlar ve gerçek çok değişkenli ölçümün temelidir. Bu, t-mass’in proses kontrolü için kütlesel akış, akış hızı veya gaz sıcaklığı gibi birden fazla ölçüm değerini aynı anda kaydedebileceği ve bunları bir proses kontrol sistemine iletebileceği anlamına gelir. Heartbeat Teknolojisi tarafından elde edilen hata teşhisi verileri de dahil olmak üzere tüm ölçüm verilerine tam erişim, HART veya Modbus RS485 ve ayrıca WLAN üzerinden dijital veri iletimi veya serbestçe birleştirilebilir girişler ve çıkışlar sayesinde her zaman mümkündür.

EN YÜKSEK ESNEKLİK İÇİN GAZ HESAPLAYICI 

t-mass F/I 300/500 ölçüm sistemi, tipik standart gazları ve özelliklerini içeren yazılım tabanlı bir veri seti olan Endress+Hauser “Gaz Hesaplayıcı” ile donatılmıştır. Gaz Hesaplayıcı, mevcut çalışma koşullarında saf gazların ve gaz karışımlarının kesin ölçümünü sunar. Kullanıcılar, 22 standart gaz arasından seçim yapabilir veya bu gazlardan sekiz adede kadarını birleştirerek gaz karışımları oluşturabilir. Gaz Hesaplayıcı ayrıca akış hızı, referans yoğunluk, düzeltilmiş hacim ve enerji akışı gibi ek proses değişkenlerini de hesaplayabilir. Basınç, sıcaklık ve gaz bileşimindeki değişiklikler için dinamik düzeltme ve programlanan gazları yeniden kalibrasyon gerektirmeden değiştirme imkânı da diğer özellikleri arasındadır. Ayrıca, durum girişi üzerinden, örneğin ilave bir gazla püskürtme yapılan proseslerde, önceden tanımlanmış iki gaz grubu için anahtarlama fonksiyonuna da sahiptir.