14-17 Mart 2019 tarihleri arasında Geleceğin Parçası Ol sloganıyla Deutsche Messe ’nin Türkiye ofisi Hannover Fairs Turkey tarafından, İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 26.sı düzenlenen Uluslararası WIN EURASIA Fuarı, Türk sanayisini dünyanın önde gelen sanayi ülkeleri ile bir araya getirdi, 30’u aşkın ülkeden alım heyetlerini fuar kapsamında Türkiye üreticileriyle buluştu. SICK Pazarlama Müdürü Arda Akçoru ile WIN EURASIA Fuarını ve projelerini konuştuk.

Firmalar neden fuarlara katılmalı? SICK olarak WIN EURASIA’da öne çıkardığınız yönleriniz neler?

Günlük çalışma temposu çoğu zaman firmaların kendi dünyasının sınırlarını belirler ve firmalar tüm ticaretini bu sınırlar çerçevesinde gerçekleştirir. Geleceği doğru okuyan firmalar öncelikle bu sınırları genişletmek, yeni fırsatlar yakalamak istemektedirler . Fuarlar bu noktada devreye girip varolan marka imajınızı kuvvetlendirme, yeni pazarlar bulma konusunda firmalara yardımcı olmaktadır. Günümüzde zaman, paradan daha önemli hale gelmiştir. Biz de farklı fuarlara katılmak yerine 6 farklı ticari fuarın bir arada bulunduğu WIN EURASIA fuarına katılarak hitap ettiğimiz bir çok sektöre aynı zamanda ulaşabilmeyi hedefledik.  SICK olarak WIN fuarında yeni ürünlerimizin yanında, ürünlerimizin kullanıldığı gerçek çözümleri müşterilerimiz ile paylaştık. Standımızı ziyaret eden katılımcılar, ürünlerin bir bütün halinde nasıl çalıştıklarını gözlemleme fırsatını yakaladılar. Ayrıca bu sene Endüstri 4.0 alanında da ziyaretçilerimize doyurucu bilgiler verdik. Endüstri 4.0 holünde bulunan standımızdan topladığımız bilgileri, fuar alanında bulunan konveyor hattımızdan ve AGV mizden aldığımız bilgilerle birleştirip, bulut ortamına aktarımını sağladık ve burada işleyerek ana ekranda görüntüledik. Bu da ziyaretçilerimizden tam not alan uygulama çözümlerimizdendi.  

SICK etkili bir fuar katılımı için nelere dikkat ediyor? Sizce Fuarlara katılımda hangi kriterler göz önüne alınmalı?

Biz katılacağımız fuarlarda öncelikle fuarın bizimle buluşturacağı ziyaretçi kitlesi ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Günümüzde en değerli şey zaman. Hem ziyaretçi firmalarımızın hem de bizlerin zamanı çok değerli. Bu sebeple fuarda geçirilecek zamanın çok efektif geçiriliyor olması gerekli. Doğru kişilerin doğru firmalarla buluşturuluyor olması şart. Bu noktada fuarın kalitesinde, arkasındaki ekibin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Fuar ekibinin bilgi birikimi ve tecrübesi belirtmiş olduğum hedeflere ulaşmada bizlere çok yardımcı oluyor. WIN fuarına katılımımızdaki önemli kriterlerden biri de bu ekibin varlığı. 

“Başlangıca Hoşgeldiniz” projeniz için neler söylersiniz? Bundan sonraki yıllarda SICK olarak projeleriniz neler

“Başlangıca Hoşgeldiniz” projesi aslında 3 temel konuya dikkat çekmektedir. Bunlardan birincisi SICK’in yıllar içinde endüstriye kazandırdığı ilklerdir. Ilk Renk fotoseli, ilk Güvenlik bariyeri SICK tarafından icat edilmiş ve endüstrinin kullanımına sunulmuştur. Ikinci dikkat çektiği konu ise Endüstri 4.0 temelindeki bilginin ilk kaynağı olan sahadaki sensörlerdir. Bu noktada da başlangıçta biz bulunmaktayız. Bilgiyi biz oluşturmaktayız. Son konumuz ise projelendirip gerçeğe dönüştürmeyi planladığınız her türlü otomasyon projeniz için SICK’ın doğru bir başlangıç olduğudur . 

Fotosellerden, güvenlik cihazlarına, enkoderlerden, barkod okuma sistemlerine, basınç ve seviye ölçümünden, baca gazı analiz sistemlerine, flowmetrelere kadar çok geniş bir ürün yelpazesine sahibiz. Bir projeniz varsa başlangıç noktanız biz olmalıyız diye düşünüyoruz.  İşte bu üç önemli konuyu biraya getirdik ve “Başlangıca Hoşgeldiniz” dedik. Bundan sonraki yıllarda da aynı yaratıcılık ve aynı motivasyon ile ürün, sistem , servis ve odağımızdaki çözümlerle müşterilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.

http://www.win-eurasia.com/tr