Asos Proses, biomass, maden ve kimya sektörlerinde laboratuar deneyleri, pilot ölçekli model deneyleri, proses tasarımları, proje yönetimi, proses ekipmanı imal ve temininden anahtar teslimi tesis kurmaya kadar her kapsamda hizmet veriyor. 

Firma, kesme, bükme, silindir, plazma, CNC torna freze tezgâhlarının imalatını sertifikalı kaynakçıları ile gerçekleştiriyor. Ayrıca, birçok farklı ürüne ait kuruma özelliklerini belirleyebilmek için de müşterilerine laboratuarında ve pilot tesislerinde ilk fizibilite test hizmetini sunuyor.

Burada silis kumu, atık çamur, borik asit, magnezyum sülfat,bentonit,amonyum per sülfat vb. birçok farklı ürüne özel nem,kurutma,kalsinasyon,boyut belirleme ve akışkanlaşma testleri yapılıyor. Bu testler sonucunda Asos Proses mühendisleri her ürünün karakteristik özelliklerini, spesifik olarak çıkarıyor ve proses dizaynı yapıyor.
Ürün testleri ile pilot tesis üniteleri isteğe bağlı olarak Asos tesislerinde ya da müşteri tarafından belirlenen lokasyonlarda, mühendisler gözetiminde yapılıyor.