Hunca Kozmetik San. A.Ş. olarak,Ar-Ge yetkilisi Nihan Kıymet Perver, " 26 Temmuz 2018 geçerli olmak üzere, T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın öngördüğü 1000 Ar-Ge Merkezi kapsamında, 580. Ar-Ge Merkezi olduk. Kozmetik sektöründeki 4. Ar-Ge Merkeziyiz." dedi. 
Bu anlamda, uzun yıllardır sektöre hizmet vererek,  öncü olma özelliğini taşıyan şirketimiz  Ar-Ge Merkezi olarak artık  çalışmalarını tescillemiş oldu. Bununla beraber, devlet teşviklerinden de yararlanılarak istihdam artırımı ile TEYDEB, Ar-Ge Merkezleri arası iş birliği gibi projeler olması hem vizyon artışı hem de daha nitelikli ürün elde edilmesine faydalı olmaktadır.  Hunca’ya ve Hunca Life’a hizmeti tek bir Ar-Ge Merkezi olarak veriyoruz. Kendi iç piyasamızdaki mevzuatları takip ettiğimiz gibi, Private Label ve ihracat ürünlerimiz için diğer ülkelerin de mevzuatlarını takip edip uygun ürünü üretebiliyoruz. 
Kozmetik sektörü tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de gelişmektedir. Ancak, nitelikli grup dediğimiz ve  etkinliği olan, testleri yapılmış. Aynı zamanda,  ispatlanmış ürünlerden bulmak oldukça zor. Her bakımdan,  ülkemiz tabii kaynakları, endemik bitkileri ve bitki örtüsü ile tam bir cennet konumundadır. Bizlerde, Ar-Ge Merkezi ile bütün bu konular ve daha fazlası ile katma değeri yüksek ürünler geliştirmek mümkündür.