KROHNE, her yıl sektörün öncü firmalarından PHOENICX CONTACT ve SAMSON ile birlikte KROHNE Academy – Proses Kontrol ve Otomasyon etkinliklerini düzenlemeye devam ediyor. Bu yıl da KROHNE Academy serisi yoğun bir katılımla gerçekleşti ve başarıyla tamamlandı. ST Endüstri Medya Grubu ve ST Proses Otomasyonu Dergisi’ de bu organizasyonun basın sponsorluğunu üstlendi ve Adana, İzmir ve İstanbul etkinliklerinde onları yalnız bırakmadı. 

3 FARKLI İLDE DÜZENLENDİ   

KROHNE’nin PHOENIX CONTACT ve SAMSON ile birlikte düzenlemekte olduğu “KROHNE Academy – Proses Kontrol ve Otomasyon Etkinlikleri” bu yıl üç farklı ilde gerçekleşti. 11 Nisan Adana Grand Sheraton, 16 Nisan İzmir Kaya Thermal ve 18 Nisan’da İstanbul Greenpark Pendik otellerinde gerçekleştirilen KROHNE Academy, farklı sektörlerdeki endüstriyel tesisler, kamu kurumları ve mühendislik firmalarının yönetici, mühendis ve teknikerlerinin yoğun ilgi gösterdi. Academy kapsamında üç ayrı salonda eş zamanlı olarak sunumlar gerçekleştirildi ve son teknolojik gelişmeler ele alındı. Bu teknolojik gelişmelerin dokümantasyonunu sağlaması açısından da katılımcılara sunumlar basılı olarak dağıtıldı. 

BOTAŞ, OTOMASYON MÜHENDİSİ MEHMET DARADAN 

“KROHNE Academy organizasyonuna 3 yıldır katılım gerçekleştiriyoruz. Organizasyon her sene daha verimli ve başarılı geçiyor. KROHNE, SAMSON ve PHOENIX CONTACT’ın sunum salonlarında kendi ürünlerini anlatmaktan ziyade genel bir anlatım yapıyor olmaları ve spesifik konuları ele almaları organizasyonun çok daha verimli geçmesine yardımcı oluyor. Çünkü teknik elemanların üzerinde çalıştığı projelerde daha başarılı olabilmeleri için spesifik konuları ve uygulamaları dinlemesi gerekiyor.” 

TÜBİTAK MARMARA ARAŞTIRMA MERKEZİ, ENDÜSTRİ MÜHENDİSİ HÜSEYİN ÇAMKERTEN 

Biz TÜBİTAK MAM Enerji Enstitüsü olarak KROHNE Academy etkinliğine düzenli olarak katılıyoruz. Etkinliğin konseptini, sunum salonlarındaki konuşmaları ve yeni teknolojiler hakkındaki bilgilendirmelerini çok başarılı buluyoruz. Biz ağırlıklı olarak saha, endüstriyel ve Ar-Ge projeleri üzerinde çalışıyoruz. Bu alanlara yoğunlaştığımız içinde KROHNE Academy’nin düzenlediği etkinlikleri mutlaka takip etmemiz gerekiyor. Bu etkinliği; KROHNE, SAMSON ve PHOENIX CONTACT gibi sektörün öncü firmaların düzenlemesi de organizasyonu daha önemli hale getiriyor. Ekibim adına bu organizasyonu düzenleyen herkese teşekkür ediyorum.

TÜBİTAK MARMARA ARAŞTIRMA MERKEZİ, MAKİNE YÜKSEK MÜHENDİSİ EGEMEN AKAR 

KROHNE Academy organizasyonuna ilk düzenlenmeye başladığı zamandan beri katılım gösteriyoruz. Yeni katılan araştırmacılarımızla birlikte sektörü ve yenilikleri takip ediyoruz. Bu amaçla yapılan akademi çalışmalarını da faydalı buluyoruz. Sektördeki yenilikler bizim için önemli çünkü çalışmalarımızda her türlü veriyi kullanıyoruz. Dolayısıyla yenilikleri takip etmemiz gerekiyoruz. KROHNE Academy organizasyona katılım göstererek beklentilerimizi karşılıyoruz, sorularımıza yanıt buluyoruz.  

CENK ENDÜSTRİ TESİSLERİ, PROJE YÖNETMENİ ERMAN BAHÇEKAPILI 

Cenk Endüstri Tesisleri,  bu sene sektördeki 40’ncı yaşını kutluyor. Biz su soğutma kuleleri yapıyoruz ve anahtar teslim otomasyon sistemiyle birlikte su arıtma projelerini hayata geçiriyoruz. Aynı zamanda su kaybının önlenmesinin istenildiği çözümlerde görev alıyoruz. KROHNE Academy uzun süredir takip ettiğimiz bir organizasyon. Özellikle sektördeki reel sorunlara çözüm önerileri getirdiği için sektöre büyük fayda sunuyor. Onun dışında eğitimlerin soru cevap şeklinde ilerlemesi ve her eğitimle ilgili bilgi föylerinin verilmesi sunumların daha etkili geçmesine yardımcı oluyor. Bu sayede sunumları daha rahat takip edebiliyor ve konulara daha hakim olabiliyoruz. 

RÖNESANS ENDÜSTRİ TESİSLERİ, ENSTRÜMAN VE DİZAYN MÜHENDİSİ YAĞMUR KEPİZ 

Rönesans Endüstri Tesislerinde Enstrüman ve Dizayn Mühendisi olarak görev yapıyorum. KROHNE Academy benim için çok verimli ve faydalı bir organizasyon oldu. Alanında uzman markaların bir araya gelmesinden dolayı yeni gelişen teknolojiler hakkında rahatlıkla bilgi sahibi olabiliyoruz. Ayrıca projelerde kullandığımız birçok ürünün yeni versiyon detaylarını burada görme imkanı yakalıyoruz. Ekibim adına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 

RÖNESANS ENDÜSTRİ TESİSLERİ, OTOMASYON VE ENSTRÜMAN DİZAYN MÜHENDİSİ SARP AYRILMAZER 

Rönesans Endüstri Tesislerinde Otomasyon ve Enstrüman Dizayn Mühendisi olarak çalışıyorum. Krohe Academy organizasyonuna her sene katılıyoruz. Bu organizasyon sayesinde hem gelişmekten olan teknolojileri yakından takip ediyoruz hem de yeni ürünleri yakından inceleyebiliyoruz. En önemlisi de farklı proseslere getirilen optimum çözümleri görebildiğimiz için, yer aldığımız projelerde olumlu katkılar sağlayabiliyoruz. KROHNE Academy’yi her açıdan tamamlayıcı ve öğretici bir organizasyon olarak görüyorum. 

VESTEL GIDA, MAKİNE MÜHENDİSİ SİNAN ÇOLDUR  

KROHNE Academy’e mesleğe ilk başladığım yıldan beri katılım gösteriyorum. Mesleğe ilk başladığım yıllarda dizayn bölümünde çalışıyordum. Daha sonra yatırım kısmına geçtim, şimdi ise bakım bölümünde çalışmalarıma devam ediyorum. KROHNE markasını daha çok dizayn bölümündeki tecrübelerimden dolayı tanıyorum. SAMSON markasının ürünlerini ise bakım bölümüne geçtikten sonra daha yakından tanımaya başladım. Sahada herhangi bir sorun yaşadığımızda hızlı servis imkanlarının olmasından dolayı mutluyuz. Bu organizasyona katılarak hem bilgilerimi güncelliyorum hem de yeni teknolojiyle ilgili gelişmeleri takip edebiliyorum. 

SUNUM SALONLARINDA ELE ALINAN KONULAR ARASINDA; 

KROHNE; 
•    Akış ölçümünde kalibrasyon, akreditasyon ve belgelendirme
•    Enerji verimliliği izleme sistemlerinde fiziksel ölçümler
•    Endüstriyel tesislerde seviye ölçüm teknolojileri
•    Çift fazlı akışlarda akış ölçüm teknikleri
•    Su iletim hatlarında kaçak tespit sistemleri ve ölçüm sistemi modernizasyonları

SAMSON; 
•    Kontrol vanası temelleri ve seçim kriterleri
•    Kontrol vanaları çeşitleri
•    Yüksek basınç kontrol vanaları ve buhar şartlandırma sistemleri
•    Modüler sistemler
•    Gaz PT ölçüm sistemleri nelerdir?” 

PHOENIX CONTACT
•    SIL sertifikalı DC güç kaynağı çözümleri ve koruma sistemleri
•    Tesislerde aşırı gerilime karşı koruma ve topraklama çözümleri 
•    Bulut teknolojisi 
•    Patlayıcı ve ekstrem ortamlar için çözümler 
•    Endüstriyel haberleşme çözümleri