İhracatın lokomotif sektörlerinden kimya sanayinin yılın 11 ayında 1 milyar 509 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Kasım ayında kimya ihracatı yapılan ülkeler arasında ilk onda Mısır, Irak, Almanya, ABD, Hollanda, İspanya, İtalya, İngiltere, İran ve Yunanistan ülkeleri yer aldı. 

Kimya sanayinin bu yılki 11 aylık ihracatı ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8,11 artışla 15 milyar 935 milyon dolara ulaştı. Bu dönemde en çok ihracat gerçekleştirilen ülkeler ise Almanya, Mısır, Irak, İspanya, ABD, İtalya, İngiltere, Yunanistan, Hollanda ve İran oldu.

Sektörün yıl sonu hedefi ne?

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, “Sektör ihracatımız on bir aylık dönemde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8’lik bir artış gösterdi. Türkiye’nin verdiği ekonomik mücadeleden hep birlikte çalışarak çıkacağını biliyor ve bu misyonla hedeflediğimiz yolda başarıyla ilerlemeye devam ediyoruz.  İhracatımızın artması için çalışıyoruz. İKMİB olarak firmalarımızı, ihracatlarını artıracak her konuda destekliyoruz. Kimya sektöründeki firmalarımızın büyük gayretleriyle bu yılı 17 milyar doların üzerinde bir ihracatla kapatmayı hedefliyoruz” dedi.