ProSCon Mühendislik ailesi olarak 16 Mart itibariyle, hem çalışma arkadaşlarımızın hem de çevremizin sağlığını ön planda tutarak evden çalışmaya geçtik. Bu durumu fırsata çevirmek adına projelerimizi online toplantılar ile sürdürüyoruz ve uzun süredir kapsama alanımızda olan ancak yoğunluk sebebiyle başlayamadığımız araştırma ve geliştirme faaliyetlerine odaklanıyoruz.

ProSCon Mühendislik olarak 2019 yılında yayıncılık sertifikası aldık ve Türkiye’nin ilk “Proses Güvenliği Yönetimi El Kitabı” nı yayınladık. Proje yoğunluğumuzdan dolayı bir müddet ertelediğimiz ikinci yayınımız için korona günlerini fırsata çevirerek “Proses Tehlike Analizleri El Kitabı” nın hazırlıklarına hız verdik. Hedefimiz Mayıs ayı içerisinde kitabımızı tamamlamak.

“Proses Tehlike Analizleri El Kitabı” tehlike ve risk kavramları, senaryo bazlı ve senaryo bazlı olmayan proses tehlike analiz teknikleri, risk değerlendirme çalışmalarında koruyucu önlemlerin güvenilirlik değerlendirmeleri, insan faktörleri ve insan güvenilirliği bölümlerinden oluşacak. Ayrıca kitabımızda örnek uygulamalar ile proses endüstrisine yol gösterici kaynak yaratmak istiyoruz.