Festo'nun Tuzla Merkez binası Mevlana toplantı salonunda düzenlenen Proses Endüstrisinde “Dijitalleşme” konulu toplantı 19 Eylül 2018 çarşamba günü düzenlendi. Festo Almanya KAM ve Segment Müdürü Dr. Eckard Roos'un katılımı ile yapılan toplantının açılış konuşmasını Festo Yönetim Kurulu Başkanı Osman Türüdü yaptı. Dr. Eckard Roos'un konuşmasından sonra Festo Enerji İzleme ve Akıllı Bakım Müşteri Çözümleri Servis Mühendisi Yusuf ilhan konuşmasına devam etti. Son olarak toplantıda bir konuşma yapan Proses Otomasyon Takım Lideri Orhan Ayhan'ın sunumundan sonra ziyaretçilere yeni teknolojilerin ve üretim bölümlerinin tanıtıldığı bir firma turu ile bu etkinlik sona erdi.

Açılış konuşmasını yapan Festo Yönetim Kurulu Başkanı Osman Türüdü konuşmasında Festo'nun fabrika otomasyonunda çok güçlü olduğunu ve proses otomasyonunda da bu gücün nasıl kullanıldığının bu toplantının ana konusu olduğuna vurgu yaptı. Kısaca Festo'nun tanıtım ve vizyonundan bahseden Türüdü, konuşmasına Festo'nun Endüstri 4.0 konusundaki çalışmalarından bahsederek devam etti.
Daha sonra söz alan Festo Almanya KAM ve Segment Müdürü Dr. Eckard Roos da başta Endüstri 4.0 olmak üzere bununla birlikte enerji tasarrufunda neler başarılabileceğini anlattı. Akıllı bileşenlerin üretim sürecinde ne gibi değişiklikler yapabileceği konusuna değinerek konuşmasını tamamladı.  

Festo Enerji İzleme ve Akıllı Bakım Müşteri Çözümleri Servis Mühendisi Yusuf ilhan konuşmasına firmalarda enerji kaçakları ve bu kaçaklarla ilgili yapılabileceklerle firmaların ne kadar tasarruf edebileceği konusunu anlattı. Konusunun ağırlıklı bölümünü enerji verimliliği oluşturdu.

Proses endüstrisinde “Dijitalleşme” konulu toplantı Proses Otomasyon Takım Lideri Orhan Ayhan'ın sunumuyla son buldu. Konuşmasının başlangıcında konuyla ilgili eğitim ve eğitim kalitesine vurgu yaparak başladı. Ayhan'ın konuşmasının ana konusunu daha çok satın alma ve mühendislik bölümlerinin tasarım ve sipariş sürecini kolaylaştıracak Festo yazılım araçlarının tanıtımına ayırdı. Bu araçların kullanılmasıyla söz konusu birimlerin ağır iş yüklerinin azaltıldığını ve zaman tasarrufu sağladığını belirti.