Petrokimya tesislerinde kullanılan ve arızasız çalışmayı sürdürmesi gereken; kompresörler, pompalar ve elektrik motorlarının içinde bulunan rulmanların en zor şartlarda dahi çalışmaya uygun olması gerekiyor. Kullanılan güç aktarım ürünlerinin hasar ve arızalarının büyük bir bölümüyse ürünlerin yanlış kullanılmasından ve bakımlarının doğru yapılmamasından kaynaklanıyor. Güç aktarım ürünlerinin dayanıklılığını artırarak ömrünü uzatmak tesis verimliliğini de büyük ölçüde artırıyor.

NSK SNN SERİSİ PLUMMER YATAKLARI

Endaş’ın geniş ürün seçenekleri arasında yer alan NSK markalı SNN Serisi Plummer rulman yatakları petrokimya tesislerinde kullanımda öne çıkıyor.
En zorlu uygulamalarda bile ihtiyaçları karşılayacak çeşitli teknik seçenekler sunan NSK rulman yataklarında, bileşenler birbirine kolay geçer, kolay çıkarılır ve bakımı kolay yapılır. NSK’nın yüksek performanslı rulmanlarıyla donatılan SNN serisi plummer blokları, maliyet azaltmaya yardımcı olmaktadır.

DOĞRU ÜRÜN KULLANIMI

ENDAŞ AKADEMİ; petrokimya tesislerindeki teknik personeli, doğru ürün kullanımı konusunda bilgilendirici online eğitimler veriyor.
Hem teknik ve hem de pratik konuları içeren ‘Güç Aktarım Online Eğitimleri’nde; montaj- demontaj yöntemleri ve ekipmanları, rulman hasarları, rulman hasar sebepleri, rulman hasarlarını önleme yöntemleri ve rulman konusundaki son gelişmeler işleniyor.