Ölçüm cihazları üretiminde 45 yıldır sektörün öncü ismi olan PAKKENS, endüstriyel ihtiyaçlar doğrultusunda çözümler geliştirip, yeni ürün tasarımları ile de sektörde fark yaratıyor.
Sinyalizasyon ve otomasyonun birçok alanda kullanıldığı günümüz endüstrisinde basınç üreten ve basınç ile çalışan ekipmanların sinyaller aracılığı ile kontrol edilmesi, prosesin sürdürülebilirliğini sağlamak için yüksek önem taşımaktadır.

PAKKENS Elektrik Kontaklı Basınç Ölçerler, sistem basıncının gösterilmesinin gerekli olduğu ve aynı zamanda kontrol sistemlerindeki devrelerin açılması ve kapanması gereken, petrokimya, maden, makine imalatı, pompalar/kompresörler, hidrolik/pnömatik sistemler, HVAC sistemleri, su ve atık su arıtma sistemleri gibi farklı endüstriyel uygulamalar için geliştirilmiştir. Bu basınç göstergeleri çoğunlukla bakır alaşımlarına zarar vermeyen maddelerin basınç ölçümü için kullanılır. Aşındırıcı ortamlarda, AISI 316L'den yapılmış versiyonların kullanılması tavsiye edilir.

İKİ ÇEŞİT KONTAK İLE ÜRETİLİYOR

Basınç göstergesi ibresinin konumuna bağlı olarak, elektrik kontağı sistemin kontrol devrelerini açar veya kapatır. Tüm ölçü aralıklarında ayarlanabilen elektrik kontakları kadran üzerine monte edilir. Elektrik kontaklarının sınır işaretçileri basınç ölçer üzerindeki ayar butonu ile ayarlanabilir. ATEX Sertifikasına sahip PAKKENS, Elektrik Kontaklı Basınç Ölçerlerini, manyetik destekli ve indüktif tip olmak üzere iki çeşit kontak kullanarak üretmektedir. Manyetik destekli kontaklar birçok endüstriyel uygulamada kullanılırken, indüktif tip kontaklar ise tehlikeli, yanıcı ve patlayıcı ortamlar için uygundur.

Basınç ölçerlerde kullanılan elektrik kontakları NO, NC, NONO, NCNO, NONC ve NCNC tip anahtar yapılarına sahiptir. En yüksek 250V besleme gerilimi altında çalışabilen kontakların minimum ve maksimum anahtar kapasiteleri sırasıyla 0.4W≈0.4VA ve 30W≈50VA’dır. Basınç ölçerlerin, maksimum anahtar kapasitesi veya üzerinde güce sahip enstrümanlar ile kullanılması durumda, basınç ölçer ile enstrüman arasında röle kullanılması basınç ölçerin ömrünü uzatacağından elektrik devresine röle eklenmesi tavsiye edilir.