Birçok sistem için en önemli parametrelerden olan sıcaklık, çeşitli prensipler kullanılarak ölçülebilir. Bunların en önemlilerinden ve endüstriyel uygulamalarda en çok kullanılanlarından bir tanesi, iki metalin farklı oranlarda genleşmesi ile oluşan açısal hareketler doğrultusunda yapılabilecek olan sıcaklık ölçümleridir. Farklı iki metalin bir araya getirilmesi ile oluşan yapılara bi-metal adı verilir. Bir araya getirilen bu metaller farklı genleşme katsayılarına sahip oldukları için biri diğerinden daha fazla genleşir ve bu açısal harekete neden olur. Bu prensip doğrultusunda bi-metal tarafından sağlanan açısal hareket sıcaklık ölçer kadranı üzerinde değer okuma eylemine dönüşür. Bi-metaller düz, helisel veya spiral olarak imal edilebilirler.  

NERELERDE KULLANILIYOR?

Bi-metal sıcaklık ölçerler genellikle ısıtma sistemlerinde, sıcak su tanklarında, gıda endüstrisi, biyokimya ve farmakoloji, kimya, petrokimya, enerji, güneş kollektörleri, makina imalatı, su/atık su vb. endüstriyel uygulamalarda kullanılmaktadır. EN13190 standardına uygun Cl 1.0 ve Cl 2.0 hassasiyet sınıfında bi-metal sıcaklık ölçerler üreten PAKKENS’in aynı zamanda patlayıcı, yanıcı ve tehlikeli ortamlarda kullanılabilen Ex-Proof sertifikalı ürünleri de mevcuttur. Bi-metal termometreler montaj çeşitliliğine göre alttan bağlantılı, arkadan bağlantılı ve konum ayarlı olmak üzere üç tiptir. Standart olarak pirinç bi-metal kılıfına sahip termometreler, aşındırıcı ortamlar için AISI 316L malzemeden imal edilmektedirler. Farklı gövde konstrüksiyonlarına da sahip PAKKENS bi-metal sıcaklık ölçerler, -30/+60°C’den, 0/500°C’ye geniş ölçüm aralığına sahiptirler. Termometrelerin aynı zamanda Fahrenheit (°F) gibi farklı sıcaklık birimlerinde de imalatı yapılabilmektedir. 

FARKLI DALMA BOYLARINA SAHİP 

Termometreler kullanılacağı sisteme göre farklı dalma boylarına sahip olabilirler. Sıcaklık ölçerin prosesin içine direkt olarak daldırılmasının istenilmediği durumlarda termoveller kullanılmaktadır. Pirinç veya AISI 316L malzemeden imal edilen PAKKENS termovellerin, farklı basınç değerlerine dayanımı olan modelleri, prosese göre dişli veya flanş tipi bağlantılara uygun olarak üretilebiliyor.   PAKKENS, tecrübeli tasarım ve AR-GE ekibi ile endüstriyel uygulamalarınız için hassas, güvenilir, emniyetli ve dayanıklı ürünler tasarlayıp üretmeye devam ediyor. 45 yıldır ölçüm cihazları üretiminde sektörün öncü ismi olan PAKKENS, endüstriyel ihtiyaçlar doğrultusunda çözümler geliştirip, yeni ürün tasarımları ile de sektörde fark yaratıyor.