Sıvı çamurlar için basit ancak inovatif ve güvenilir, nükleer olmayan Alia Yoğunluk Ölçer (ADM) doğru ve gerçek zamanlı veri sunmakla birlikte özel sertifikasyon ve tehlikeli malzemelerin imhasıyla ilgili maliyetleri azaltır ve müşterilerin üretimlerini tam anlamıyla optimize etmelerine olanak sağlar.

Sıvı çamur yoğunluğu, operatörün üretimi kontrol etme ve iyileştirme sürecine destek vermek amacıyla ölçülür. Eskiden bu yoğunluklar gama ölçerler ile ölçülmekteydi. Ancak bu radyoaktif kaynağın lisans, eğitim, sevkiyat ve operatörlerin bu teknolojiye dair endişeleri konusunda birçok dezavantajı vardır. Bunun yanı sıra toplumdaki nükleer atıkların azaltılmasına ve sürdürülebilirliğe dair beklentilerikarşılaması gereken şirketlerin iş yönetimi üzerinde de etkisi vardır. Alia Yoğunluk Ölçer bu dezavantajlara sahip olmayan bir elektromekanik cihazdır. Sıvı çamur yoğunluklarının çabuk ve doğru bir şekilde ölçülmesini sağlar. Mevcut akış ölçerler ve kontrol sistemleri vb. cihazlarla kolayca kombine edilebilir.

Yoğunluk ölçer mümkün olduğunca basit bir şekilde tasarlanmıştır: hatta bağlanan,sağlam, kurulumu ve kullanımı kolay bir yoğunluk ölçer. Tasarımında sıvı çamurun kütlesini belirlemek için Newton’un ikinci yerçekimi yasasından faydalanılırken hacim ise yoğunluk ölçerde bilinen bir unsurdur. Bu durum boru çapı ve çamur bileşimi ne olursa olsun çıktı bilgilerinin anında ve doğru bir şekilde elde edildiği anlamına gelmektedir. Cihazın üzerindeki yerçekimi ile ilgili olmayan tüm kuvvetlerin etkisi daha doğru sonuçlar elde etmek için azaltılmıştır. Özellikle ağır proses koşullarının üstesinden gelmek için  araya giren her türlü kuvveti (örneğin, bir tarama makinesinin okyanus dalgalarında sallanması veya boruların yüksek basınçlı pompalar nedeniyle titremesi) ölçüp etkisiz hale getirebilen bir ivme ölçer devreye sokulmaktadır.