Pompa sektöründe yarım asra yaklaşan tecrübesi ve mühendislik gücüyle geliştirdiği yüksek pompa ve hidrofor teknolojileri ile sektöre yön veren Masdaf, Türkiye’nin dört bir yanındaki prestijli projelerin tercihi olmaya devam ediyor. Ümraniye’de yaklaşık 300 bin metre kare alan üzerine inşa edilen ve 2023 yılında dünyadaki en önemli 10 finans merkezi içinde yer alması hedeflenen “İstanbul Uluslararası Finans Merkezi”nin 1. ve 13. parselleri üzerine inşa edilecek rekreasyon alanlarında kullanılacak pompa ve hidrofor sistemlerinde; Masdaf’ın “GenIO MultiHEXA Hidrofor Grupları”, BlackBOX serisi kendinden depolu “Atık Su ve Foseptik Terfi İstasyonları”, “Islak Rotorlu Sirkülasyon Pompaları” ve “Enduro serisi Dalgıç Pompaları” tercih edildi. 

KOKUNUN DIŞARI ÇIKMASINI ÖNLÜYOR

Projenin, atık su ve foseptik terfi sistemlerinde Masdaf’ın 400 - 750 litre kapasite aralığındaki “BlackBOX serisi Atık Su ve Foseptik Terfi İstasyonları” yer alıyor. BlackBOX serisi terfi istasyonları, tankın üzerinde bulunan özel kapak sayesinde içeride oluşan kokunun dışarı çıkmasını engelliyor ve Enduro serisi Dalgıç Pompalar vasıtasıyla da tank içerisinde biriken atık suyu en kısa sürede tahliye ederek, sağlıklı ve konforlu yaşam alanları sunuyor. Pompanın basma hattında bulunan toplu çek-valf ise basılan atık suyun, tanka geri dönmesini engelleyerek, çalışma kaybını azaltıyor ve bu sayede pompanın çalışma ömrünü uzatıyor.

ÇOKLU POMPA SİSTEMLERİNDE “EŞ YAŞLANMA” AVANTAJI

Projede basınçlı su ihtiyacını karşılamak üzere kullanılacak su basınçlandırma sistemlerinde ise debi aralığı 5-50 m³/h aralığında değişen “Genio MultiHexa Serisi Motor Üzeri Frekans İnvertörlü Paslanmaz Çelik Hidrofor”lar hizmet verecek. MultiHexa serisi hidroforlarda kullanılan GenIO Motor Üstü Frekans İnvertörleri, sistemin değişken debili tüketim şartlarında frekans değişimini kompanze ederek, pompaların daha verimli çalışmasını ve basıncın sürekliliğini sağlıyor. Ayrıca Mod-Bus haberleşme protokolü ile dış ünitelere (bina otomasyon sistemi veya PLC gibi) anlık erişim imkanı da sağlayarak, kontrol avantajı sunuyor. Sistemin ihtiyacı doğrultusunda verimli bir şekilde çalışan akıllı pompa teknolojileri ile hem sistem verimliliği hem de enerji tasarrufu sağlanıyor. Pompaların her birinin toplam çalışma saatlerini de görüntüleyen GenIO Motor Üstü Frekans İnvertörleri, çoklu pompa sistemlerinde gerçek zamanlı eş yaşlanma imkânı sunuyor. Ayrıca arıza hallerinde arızalı pompanın devre dışı bırakılmasını sağlayarak, yedek pompanın otomatik olarak devreye alınmasını ve sistemin herhangi bir aksaklığa neden olmadan çalışmasını sağlıyor.