Krohne Pazarlama ve İletişim Müdürü Can Merter, yeni dönem hedeflerini ve odaklandıkları sektörleri bizlerle paylaştı. Merter, “Krohne olarak atık su, gıda, petrokimya, demir-çelik, çimento, madencilik gibi üretimin adının geçtiği tüm endüstriler için ayrıntılı bir hizmet sağlıyoruz. Zor bir süreç olmasına rağmen 2020 yılı hedeflerimizin tamamına ulaştık. 2021 yılı için hedeflerimizi belirlerken ister istemez küresel salgını hesaba katarak bazı çalışmalar yaptık. Bu noktada mühendislik çalışmalarının uzun soluklu yatırımlar olduğunu söylemek gerekiyor. Yani bugün karar verip üç gün sonra uygulamaya geçilmiyor.  Yeni bir endüstriyel tesis kurulurken ya da mevcut bir tesisin teknik revizyonları yapılırken yıllar öncesinden planlanıyor, projelendiriliyor ve çalışmalara bu şekilde başlanıyor. Son 8 ay içerisinde yaşadığımız durum 2020 yılı projelerimizi etkilemedi ve projelerimiz hayata geçti. Hatta 2021 yılı için bazı projelerin doğmasını da sağladı. 2021 yılının ilk 6 ayı içerisinde salgının nereye varacağı, sonraki 6 ayın nasıl ilerleyeceğini gösterecek. Biz hazırlıklarımızı en kötü senaryoya göre hazırladık. Gerek ticari gerek teknik anlamdaki planlamaları bu yönde değerlendirdik.” dedi.  

Yeni dönemde odaklandığınız sektörler hakkında bilgi verebilir misiniz? 

Hedeflediğimiz sektörlere yönelik eş bir planlama içerisindeyiz. Ancak doğan ihtiyaçlar nedeniyle bazı sektörler öne çıkıyor. Pandemi süresince birçok işletme yavaşlamadı, aksine hızlı bir şekilde yeni yatırım kararları alındı. Gıda sektörünün dev markaları şu anda yeni tesislerin kurulması için hazırlık yapıyor. Bir bölümü ise mevcut tesislerinde kapasite artırımına gidiyor. Bunun önemli ölçüde biz ve bizim gibi bu alanda hizmet gösteren firmalara yeni alanlar açıyor. Dolayısıyla gıda sektörünün ön plana çıktığını söyleyebiliriz. Hız kesmeyen diğer sektörler arasında ise su ve atık su, petrol ve madencilik yer alıyor. 

Özellikle artırma tesisleri için sunduğunuz çözümlerle önemli verimlilik değerlerine ulaşıyorsunuz. Su ve atık su endüstrisi için yeni radar seviye transmitteri ürününüzden bahsedebilir misiniz? 

Su ve atık su yatırımları büyük oranda kamunun yönlendirdiği ve planladığı bir alan olarak öne çıkıyor. Krohne temiz su ve atık su olmak üzere bu iki alan için net çözümler sunuyor. Örneğin akış seviye ve analitik ölçümlerde PH, iletkenlik, çözülmüş oksijen gibi birçok konuda ayrıntılı avantajlar sağlıyor. Ayrıca biz Krohne olarak bunları müşterilerimize birer çözüm paketi olarak sunuyoruz.