Aşındırıcı gaz akışlarında düşük ppm su buharının hızlı ve doğru ölçümü, ekipmanın korozyonunu önlemek için önemlidir. Tanınmış bir Avrupalı kimya şirketini, yavaş elektrolitik sensörlerden gerçek zamanlı nem analizi kabiliyetine kavuşturacak önemli bir gelişme sağlamıştır. 

I

NOVYN TEMASSIZ GAZ ÖLÇÜM YÖNTEMİNE GEÇER 

Klor üretimi sırasında, akışın aşındırıcı etkisini önlemek için ıslak klor gazının derhal kurutulması gerekiyor. Avrupa'nın en büyük klor üreticisi olan Inovyn için, etkili bir kurutma işlemi çok önemli. Kurutma sistemlerinde H2O seviyelerini izlemek için kullandıkları elektrolitik fosfor pentoksit sensörleri uzun bir reaksiyona sahip. Nem seviyesi artış gösterdiği anda ekipmanın zarar görme riski bulunuyor. Bunun için Mettler Toledo’nun çözümü denendi.  Inovyn iki adet METTLER TOLEDO GPro® 500 ayarlanabilir diyot lazer (TDL) spektrometre analiz cihazı kurdu. 

GEREKTİĞİ YERDE ÖLÇÜN

Bir dizi proses uyarlaması, in situ, ekstraktif veya çapraz boru kurulumlarında ölçüm için çeşitli seçenekler sunar. Mettler Toledo'nun tüm ayarlanabilir diyot lazer gaz analizörleri ayarlama gerektirmez, standart prob tipi analizörler DN100 (4 inç) değerine kadar olan borulara uyum sağlar. Diğer uyarlamalar; DN50 küçük boy borular (2 inç), yüksek tozlu veya yüksek kondensatlı uygulamalar için bir filtre probu ve örtme uygulamaları için arındırılmamış prob tasarımları içerir.

AYARLAMA GEREKSİNİMİNİ ORTADAN KALDIRIN

GPro® 500 serisi ayarlanabilir diyot lazer gaz analizörleri, benzersiz katlı yol tasarımı üzerine geliştirilmiştir. Lazer kaynağı ve dedektör, sensörün bir ucundaki tekli üniteye yerleştirilir ve lazer ışığı üç taraflı bir ayna ile dedektöre yansıtılır; böylece hizalama her zaman mükemmel olur. Çeşitli proses uyarlamalarımız sayesinde GPro 500, hemen hemen tüm boru ve bacalarda kullanılabilir.

BENZERSİZ, ÇOK YÖNLÜ CİHAZ PLATFORMU

Modüler bir tasarım kullanan GPro 500 ayarlanabilir diyot lazer gaz analizörü, uygulamanıza göre proses uyarlamanızı seçmenize izin verir ve ölçmeniz gereken parametre ile uyumlu hale getirir. Karbondioksit (CO₂), Karbonmonoksit (CO), Hidrojen Klorür (HCl), Hidrojen Sülfür (H₂S), Nem, Amonyak (NH₃), Metan (CH₄) ve Oksijeni (O₂) dahil olmak üzere birçok gazı ölçen sensörler sunuyoruz. 

SOMUT PERFORMANS, MİNİMUM BAKIM

GPro 500, bakıma yatkın ekstraktif sistemler ve hazırlama sistemleri gerektirmez. Bu; durma süresi ve geleneksel sistemlerle ilişkili masraflar olmaksızın ayarlanabilir diyot lazer gaz analizörünüzden tutarlı performans alacağınız anlamına gelir. Güvenlik uygulamalarında kritik olan güvenilir çalışma zamanını düşük sahiplik maliyeti ile elde edersiniz.